Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Konferencija „Aktualnosti u sustavu obrazovanja odraslih“

  Datum objave: 27. srpnja 2019.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

U Svetom Martinu na Muri, od 2. do 3. prosinca 2019. održana je konferencija pod nazivom „Aktualnosti u sustavu obrazovanja odraslih“ u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih RH, Hrvatskog andragoškog društva i Zajednice za obrazovanje odraslih Hrvatske gospodarske komore.

Prvoga dana konferencije, nakon uvodnih obraćanja, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih Mario Vučić predstavio je stanje i perspektive u obrazovanju odraslih te je moderirao okrugli stol na istu temu. Sudionici okruglog stola bili su Mile Živčić, v. d. ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Eržebet Tomić, predsjednica Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih RH, Dražen Maksimović, predsjednik HAD-a te Ivan Gale, predsjednik Zajednice za obrazovanje odraslih HGK.
 

Drugoga dana konferencije, Sandra Bezjak, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, održala je prezentaciju na temu Uloga kvalitete u obrazovanju. Andrej Marušić, ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih Dante, predstavio je novi Erasmus+ natječaj te primjere dobre prakse svoje ustanove prilikom prijava na različite projekte. 

S aktualnom temom Nadzor nad stručnim radom ustanova za obrazovanje odraslih, sve prisutne upoznala je Ivana Kostanjčar Suljada, voditeljica Odsjeka za vanjsko vrednovanje u Agenciji, nakon čega su uslijedila pitanja i rasprava. Cilj ove Konferencije bio je okupiti na jednome mjestu sve dionike sustava obrazovanja odraslih kako bi im se predstavile aktualnosti u sustavu obrazovanja odraslih i dale buduće smjernice za daljnji razvoj kvalitete sustava.

Fotografije s održane konferencije možete pogledati ovdje