Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Najava događaja: 5. Dani strukovnih nastavnika

  Datum objave: 17. ožujka 2021.

Najava događaja: 5. Dani strukovnih nastavnika

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira 5. Dane strukovnih nastavnika koji su namijenjeni nastavnicima strukovnih predmeta. Na ovom događaju strukovni nastavnici imat će priliku usavršavati se kroz brojna predavanja i radionice što će pridonijeti njihovom profesionalnom razvoju i omogućiti im lakše savladavanje gorućih izazova u njihovoj nastavnoj praksi i daljnjem radu s učenicima.

Ovogodišnji Dani strukovnih nastavnika će se održati u lipnju 2021. godine, a provedba će pratiti trenutnu epidemiološku situaciju i propisane mjere te će se održati prema mješovitom modelu – uživo i online.

Ovaj događaj dosad je već okupio preko 1600 nastavnika strukovnih predmeta, a sudionici prethodnih, 4. Dana strukovnih nastavnika, ocijenili su ga visokom 4,8 ocjenom. S obzirom na dosadašnji uspjeh, Agencija ponovno organizira ovaj iznimno važan događaj financiran iz ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ čija je vrijednost veća od 11 milijuna kuna. Dani strukovnih nastavnika samo su jedna u nizu aktivnosti kojima Agencija daje podršku nastavnicima strukovnih predmeta te osigurava kvalitetne mogućnosti za jačanje nastavničkih kompetencija.

Jedan od prioritetnih ciljeva Dana strukovnih nastavnika je zadovoljiti potrebe nastavnika strukovnih predmeta kako bi mogli primjereno odgovoriti društvenim promjenama i novim informacijsko-tehnološkim zahtjevima. Ovaj događaj, kao i cijeli projekt, osmišljen je radi modernizacije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kroz stručno usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta te se provodi u skladu s ciljem 2.2. Unaprjeđenje sustava trajnog profesionalnog razvoja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, definiranog Programom razvoja sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (2016. – 2020.).

Za više informacija o tome kada i na koji način se možete prijaviti za sudjelovanje na 5. Danima strukovnih nastavnika pratite mrežne stranice i profile Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na društvenim mrežama.