Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Međunarodna suradnja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih vrlo je aktivna u području međunarodne suradnje i provedbe međunarodnih projekata. Kroz ovaj rad, Agencija pruža mehanizme povezivanja i ostvaruje aktivnu suradnju s međunarodnim obrazovnim institucijama istog profila, s ciljem unapređenja i podizanja kvalitete nacionalnog sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.

Naše su aktivnosti povezane sa:

  • sudjelovanjem u radnim tijelima, mrežama i inicijativama Europske unije kao predstavnici Republike Hrvatske
  • suradnjom s europskim i međunarodnim institucijama
  • bilateralnom suradnjom.

Vrlo smo aktivni u području bilateralne i europske međunarodne suradnje. Kroz kopenhaški proces, Europska unija istaknula je strukovno obrazovanje kao jedan od glavnih čimbenika gospodarskog razvoja i društvene inkluzije u EU te se većina europskih politika i aktivnosti posvećuje strukovnom obrazovanju. U posljednjim su godinama razvijene zajedničke strategije i instrumenti u području strukovnog obrazovanja na europskoj razini, a Agencija aktivno sudjeluje u njihovom razvoju, provedbi i praćenju.

Osim toga, surađujemo s brojnim međunarodnim institucijama u području strukovnog obrazovanja. Suradnja s Europskom zakladom za obrazovanje (ETF) i Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP) posebno je aktivna. Agencija je također nacionalni referentni centar u Republici Hrvatskoj za Međunarodni centar za tehničko i strukovno obrazovanje i osposobljavanje (UNESCO-UNEVOC).

Europski poslovi

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih iznimno je aktivna u području međunarodne suradnje, a posebice na europskim poslovima u […]

Međunarodna i bilateralna suradnja

Suradnja s europskim i međunarodnim institucijama Agencija je razvila mehanizme povezivanja i aktivne suradnje s inozemnim obrazovnim institucijama istog profila kao […]