Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

STUPIO JE NA SNAGU PRAVILNIK O STANDARDIMA I NORMATIVIMA ZA IZVOĐENJE PROGRAMA OBRAZOVANJA ODRASLIH (NN 14/23)

  Datum objave: 17. veljače 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

PRAVILNIK O STANDARDIMA I NORMATIVIMA ZA IZVOĐENJE PROGRAMA OBRAZOVANJA ODRASLIH (NN.HR)

Stupanjem na snagu Pravilnika o standardima i normativima za izvođenje programa obrazovanja odraslih, a temeljem Zakona o obrazovanju odraslih, čl. 35, više se ne odobravaju niti usklađuju programi osposobljavanja i usavršavanja prema staroj metodologiji.

Programi po staroj metodologiji za koje ustanova ima ranije izdano rješenje o izvođenju mogu se provoditi do isteka tri godine od dana stupanja na snagu Zakona o obrazovanju odraslih, pod uvjetom da za isti nije upisan standard kvalifikacije (SK) ili skup ishoda učenja (SIU) u registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Ukoliko se odgovarajući standard kvalifikacije (SK) ili skup ishoda učenja (SIU) upiše u registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, ustanove su dužne uskladiti program u roku od 3 mjeseca od dana upisa (Zakon o obrazovanju odraslih čl 11., st. 4, čl 12., st. 8 te čl. 35).

Programi za stjecanje srednje stručne spreme i prekvalifikacije/kurikulumi, koji se provode temeljem programa propisanih za redovito obrazovanje, i dalje će se provoditi u obrazovanju odraslih prema odobrenim rješenjima.