Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Održan okrugli stol pod nazivom Implementacija vaučera za odrasle polaznike u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta EPALE

  Datum objave: 12. listopada 2023.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Održan okrugli stol pod nazivom Implementacija vaučera za odrasle polaznike u Republici Hrvatskoj u sklopu projekta EPALE

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih provodi već peti ciklus projekta EPALE, u kojemu u Republici Hrvatskoj ima ulogu Nacionalne službe za podršku elektroničkoj platformi za obrazovanje odraslih.

Od 10. do 12. listopada 2023. platforma EPALE domaćin je online konferencije zajednice pod nazivom Procvat! Vještine za budućnost. Brojne države Europe organizirale su vlastita fizička događanja u sklopu konferencije zajednice, a NSS Hrvatska organizirala je okrugli stol pod nazivom Implementacija vaučera za odrasle polaznike u Republici Hrvatskoj, koji je održan 11. listopada od 10:00 do 14:00 sati u Hotelu Antunović u Zagrebu. Prije početka okruglog stola imali smo priliku javiti se u živo i pozdraviti organizatore konferencije.

Nakon uvodnog pozdrava ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčića, uslijedilo je zanimljivo izlaganje prof. dr. sc. Slavka Vidovića na temu Digitalna ekonomija i umjetna inteligencija.

Okrugli stol na temu Implementacija vaučera za odrasle polaznike u Republici Hrvatskoj moderirao je Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih, a sudionici okruglog stola bili su: Ivana Krešić Klaucke, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Irena Bačelić, iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Majda Jelenčić, iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Dragica Kovčalija, iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Lidija Marošević, iz Pučkog otvorenog učilišta Profokus – obrazovanje modnih dizajnera, kostimografa i vizažista, Miroslav Perošević, iz Pučkog otvorenog učilišta Novska i Goran Sirovatka, iz Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Cilj okruglog stola bio je okupiti dionike sustava koji će nam iz svoje perspektive dati odgovore na pitanja koja su dobra iskustva i izazovi implementacije vaučera, koliko je osoba do sada pohađalo programe obrazovanja, kakve programe izrađivati, na koji način se ustanove za obrazovanje odraslih mogu informirati o potrebama te na što se usmjeriti u budućnosti provedbe.

Prezentaciju prof. dr. sc. Slavka Vidovića na temu Digitalna ekonomija i umjetna inteligencija možete preuzeti ovdje.

 

Snimku uvodnog dijela radionice možete pogledati ovdje.

Snimku izlaganja prof. dr. sc. Slavka Vidovića na temu Digitalna ekonomija i umjetna inteligencija možete pogledati ovdje.

Snimku okruglog stola na temu Implementacija vaučera za odrasle polaznike u Republici Hrvatskoj možete pogledati ovdje.

 

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.