Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

„Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

  Datum objave: 6. listopada 2021.

„Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

 

Uskoro počinje II. ciklus prakse za nastavnike u sklopu inicijative „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uz pomoć projektnih partnera – Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskoga veleposlanstva i Zaklade Znanje na djelu – organiziraju drugi ciklus prakse za nastavnike strukovnih škola.

U prvom ciklusu prakse za nastavnike sudjelovalo je 62 nastavnika i 28 poduzeća.

Glavni cilj cjelokupne inicijative je izgradnja bolje suradnje i kooperacije između poduzetništva i strukovnog obrazovanja.

Kroz praktičan rad i komunikaciju s mentorima, ali i upravom poduzeća i odjela ljudskih resursa koji će im biti na raspolaganju, dobit će uvid u stvarne kompetencije koje se traže od njihovih učenika kao budućih zaposlenika.

Sudjelovanjem u praksi nastavnici dobivaju autentičan uvid u svakodnevni rad poduzeća, stječu osobna iskustva u poslovnomu svijetu (koja će moći prenijeti svojim učenicima), dobivaju realnu sliku ekonomskoga konteksta i operativnih procesa u poduzeću.

Praksa traje od tri do pet dana, ovisi o složenosti posla i organizaciji poduzeća.

Na sljedećoj poveznici molimo Vas iskažite svoj interes zaključno do 25. listopada 2021. godine u kojem području biste željeli obaviti praksu: https://forms.gle/7HkBEoog2NaYYNfa8