Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Održan IX. Međunarodni andragoški simpozij

  Datum objave: 26. listopada 2021.

Održan IX. Međunarodni andragoški simpozij

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove je godine, od 20. do 22. listopada 2021., organizirala IX. Međunarodni andragoški simpozij koji se održao u sklopu ESF-ova projekta Promocija cjeloživotnog učenja faza II u Termama Sveti Martin na Muri. Kroz bogat program Simpozija istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih informirali su sudionike, prenijeli im svoja iskustva te omogućili da steknu nova andragoška znanja i vještine.

Nakon uvodnog obraćanja ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčića i državnog tajnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Tomislava Paljaka, službeno je otvoren IX. Međunarodni simpozij. Na Simpoziju je Joacim James Calleja, predsjednik Europskog foruma tehničkog i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja održao plenarno predavanje: Mikrokvalifikacije i primjer dobre prakse primjene (online izlaganje). Načelnica Sektora za tržište rada iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Irena Bačelić i voditeljica Službe za stratešku analizu Andreja Bednjički održale su predavanje na temu: Vaučeri i mikrokvalifikacije u Republici Hrvatskoj. Davorka Schmidt, voditeljica Odjela za obrazovanje odraslih u Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Mario Vučić, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održali su predavanje na temu: Planirane promjene u obrazovanju odraslih. Vesna Anđelić, pomoćnica ravnatelja za razvoj strukovnog obrazovanja iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Nino Buić, pomoćnik ravnatelja za europske poslove, međunarodnu suradnju i projekte iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, održali su predavanje na temu: Strukovni i sektorski kurikulum – primjena modula u obrazovanju odraslih. Načelnik Odjela za osiguravanje kvalitete Ognjen Piljek Žiljak iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održao je Predstavljanje modela sustava kvalitete u obrazovanju odraslih u RH.   

S ciljem povećanja kvalitete u području obrazovanja odraslih tijekom Simpozija organizirane su radionice za jačanje kapaciteta ciljanih skupina i donositelja odluka za provedbu postupaka osiguravanja i praćenja kvalitete u sustavu obrazovanja odraslih.

Teme održanih radionica bile su: Radionica 1: Model sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih u RH (Antonija Merdžan, voditeljica Odsjeka za vanjsko vrednovanje i Vatroslav Popović, viši stručni savjetnik za vanjsko vrednovanje); Radionica 2: Model sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih u RH (Tamara Hudolin, voditeljica Odsjeka za podršku samovrjednovanju strukovnih škola i ustanova za obrazovanje odraslih i Andrea Kovačević, stručna suradnica za samovrjednovanje); Radionica 3: Menadžment modeli: odgovor na izazov kvaliteta u obrazovanju odraslih (Emir Avdagić, DVV International Njemačka, radionica vezana uz ulogu menadžmenta u obrazovanju odraslih).

Ovim putem želimo zahvaliti svim sudionicima na iskazanom interesu za sudjelovanje na ovogodišnjem Simpoziju i pridržavanju svih potrebnih epidemioloških mjera za sigurnu provedbu Simpozija.

 

Galeriju fotografija sa Simpozija možete pogledati ovdje.

Prezentacije održanih izlaganja možete preuzeti ovdje:

Micro Credentials and the Impact of Lifelong Learning

MODEL SUSTAVA OSIGURAVANJA KVALITETE U OBRAZOVANJU

NAJAVA BUDUĆIH AKTIVNOSTI U SUSTAVU OBRAZOVANJA ODRASLIH

Planirane promjene u obrazovanju odraslih

Strukovni i sektorski kurikulum – primjena modula u obrazovanju odraslih

Uspostava sustava vaučera za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih – prezentacija_SvMartin_21.10

Vaučeri i mikrokvalifikacije u Republici Hrvatskoj.