Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Iskaz interesa za Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024.

  Datum objave: 14. rujna 2023.

Iskaz interesa za Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024.

 

Agencija poziva sve strukovne škole na iskazivanje interesa za sudjelovanje učenika u natjecanjima u školskoj godini 2023./2024.

Putem WSC SINAS sustava – WorldSkills Croatia Središnjeg Informacijskog Natjecateljskog Sustava omogućeno je iskazivanje interesa škola za sudjelovanjem u strukovnim natjecanjima u tekućoj školskoj godini.

Svaka škola može iskazati interes za jednu ili više disciplina u kojima želi da se njezini učenici natječu u školskoj godini 2023./2024.

Iskaz interesa škola prvi je korak koji predstavlja početak novog ciklusa strukovnih natjecanja. Nakon iskaza interesa slijede službene prijave škola. Važno je napomenuti da će isključivo škole koje su iskazale interes u prvom koraku imati mogućnost u drugom koraku potvrditi sudjelovanje i prijaviti školu za natjecanje kroz WSC SINAS sustav.

U periodu iskaza interesa školski administratori WSC SINAS sustava trebali bi dobiti informaciju od strukovnih nastavnika – mentora učenika, u kojim disciplinama se škola želi natjecati u novoj školskoj godini te tako iskazati interes kroz WSC SINAS sustav, dok će u sljedećem koraku izvršiti prijavu škole ukoliko će disciplina biti na konačnom popisu za novi ciklus natjecanja.

Temeljem analize iskaza interesa škola Agencija će donijeti odluku za koje će se discipline organizirati novi ciklus natjecanja u novoj školskoj godini. U drugom koraku, potvrda prijave škole kroz WSC SINAS sustav bit će otvorena isključivo za discipline temeljem konačne odluke Agencije.

Pristup WSC SINAS sustavu: https://worldskills.asoo.hr

Rok za iskaz interesa putem WSC SINAS sustava: od petka, 15. 09. 2023. do ponedjeljka, 25. 09. 2023.