Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

  Datum objave: 3. veljače 2022.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

 

Ovim putem pozivamo sve  strukovne škole, nastavnike i učenike da se uključe u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Nacionalna kontakt točka Europskog tjedna vještina u Hrvatskoj je i ove godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 O Europskom tjednu vještina

Godišnja manifestacija Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, tijekom koje od siječnja do kolovoza 2022. godine lokalne i nacionalne organizacije predstavljaju najbolje prakse u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO), obilježit će se središnjim događanjem od 16. do 20. svibnja 2022. u hibridnom obliku putem virutalnih radionica.

Ovogodišnji Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju usredotočen je na temu SOO-a i zelene tranzicije u skladu s vizijom Europske Unije koja je postavila cilj postizanja klimatske neutralnosti  2050. godine. Strukovno obrazovanje i osposobljavanje koje pruža vještine neophodne za kvalitetan privatni i profesionalni život putem Europskog tjedna vještina kojim se kroz godinu održava niz manjih događanja.

Širenjem poruke o važnosti SOO-a za privatni i profesionalni život vrlo je važno te će se ona prenositi na Europskom tjednu vještina strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Strukovne škole, nastavnici i učenici mogu sudjelovati na tri načina:

 

Registrirajte događanje

Ukoliko ste strukovna škola ili neka druga strukovna organizacija koja organizira događanje ili aktivnost na temu promocije SOO-a, jednostavno možete registrirati svoje događanje preko službene internetske stranice Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime će vaša aktivnost dobiti potrebnu promociju u društvenim medijima, biltenima i videozapisima. Dodatno, prilikom registracije dobit ćete promotivne materijale i alate potrebne za online promociju događanja odnosno aktivnosti.

 

 Podijelite svoje iskustvo

Učenici mogu sudjelovati tako da podijele s drugima svoju uspješnu priču o tome kako SOO poboljšava živote pojedinaca i njihovih zajednica. Inspiraciju možete pronaći u pričama učenika strukovnih škola koji dolaze iz zemalja diljem Europe, koje možete potražiti na stranicama Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Na istoj mrežnoj stranici možete podijeliti i svoju priču te tako i sami postati inspiracija drugima.

 

Prijavite se za Nagrade za izvrsnost u stukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Nagrade za izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju odlična su prilika da predstavite svoju organizaciju ili strukovnu školu te dodatno promovirate strast i predanost SOO-u. Nagradom se odaje priznanje predanim osobama, organizacijama i izvanrednim projektima te se nagrađuje njihov izniman rad. Ciljevi nagrada su: prepoznati i osigurati vidljivost, motivirati sudionike, poticati izgradnju mreža i novih prilika za karijeru, omogućiti da pobjednici budu prepoznati u svom području stručnosti i doprijeti do građana putem internetskog glasanja.