Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Stručna usavršavanja za koordinatore samovrjednovanja – Kolegijalno opažanje nastave

  Datum objave: 27. rujna 2022.

Stručna usavršavanja za koordinatore samovrjednovanja – Kolegijalno opažanje nastave

 

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih tijekom lipnja i rujna 2022. godine održane su četiri jednodnevne edukacije za koordinatore samovrjednovanja s temom Kolegijalno opažanje nastave.

Cilj edukacije bio je upoznati koordinatore samovrjednovanja s teorijskim odrednicama kolegijalnog opažanja nastave te ih potaknuti na promišljanje o tome kako provoditi kolegijalno opažanje nastave u školi u kontekstu širega koncepta kvalitetne nastave te vrjednovanja obrazovanja i nastavnoga procesa.

Tijekom edukacije sudionicima je predstavljen koncept kolegijalnog opažanja nastave, a u radioničkom dijelu su im predstavljeni primjeri dobre prakse provedbe kolegijalnog opažanja nastave te je rad u radionicama bio prilika i za razmjenu iskustava o provedbi kolegijalnog opažanja nastave.  Edukacija je organizirana u suradnji s koordinatoricama samovrjednovanja iz srednjih strukovnih škola, koje su iznijele iskustva svojih škola u provedbi ove aktivnosti.

Na edukaciji su sudjelovala 73 koordinatora samovrjednovanja koji su edukaciju ocijenili s prosječnom ocjenom 4,9 te iskazali svoje zadovoljstvo strukturom edukacije i primjerima dobre prakse koji su im predstavljeni.

Edukacije koje Agencija organizira za koordinatore samovrjednovanja su jedan od oblika podrške za jačanje kompetencija koordinatora za provedbu procesa samovrjednovanja te za dijeljenje iskustava i primjera dobre prakse u provedbi samovrjednovanja škole.