Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Održano je WorldSkills Croatia 2022. natjecanje

  Datum objave: 9. lipnja 2022.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Održano je WorldSkills Croatia 2022. natjecanje

 

I ove godine je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja organizirala na Zagrebačkome velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. Natjecanje je održano u 5 paviljona Zagrebačkog velesajma na 15.000 m² prostora te na vanjskome prostoru. Najbolji učenici strukovnih škola  natjecali su se i pokazali svoje vještine u 40 strukovnih disciplina, izloženi su učenički radovi u sklopu 7 smotri, a gostovali su  i strani natjecatelji u 3 discipline. Natjecanje ne bi bilo moguće bez 27 škola domaćina koji su organizirali aktivnosti i pružali podršku natjecateljima u svakoj od disciplina.

Natjecanje je i ove godine posjetio i podržao prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja koji je i otvorio natjecanje, a svečanom otvorenju prisustvovali su i drugi dužnosnici i uvaženi gosti uključujući i ministra Marina Piletića i državnog tajnika Ivana Vidiša, ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba Luku Korlaeta.

Ove godine više od 40 partnera podržalo je natjecanje kroz jedan od 3 partnerska modela.

 

Natjecanje je bilo otvoreno za posjetitelje zbog ukidanja epidemioloških mjera pa su mnogi zainteresirani (više od  5000 posjetitelja), uključujući i učenike iz više od 100 osnovnih škola iz raznih krajeva Hrvatske, posjetili natjecanje.

I ovom prilikom se želimo zahvaliti i čestitati svim natjecateljima, mentorima, članovima prosudbenih povjerenstava, školama domaćinima i sponzorima natjecanja na uloženom trudu i uspješnoj provedbi natjecanja.

Najboljim natjecateljima su podijeljene statue Faust Vrančić, medalje i nagrade.

Konačne rezultate natjecanja možete pogledati na linku Rezultati WorldSkills Croatia 2022. natjecanja – Worldskills Croatia.

Fotografije s natjecanja možete pogledati na našem Flickr računu: WorldSkills Croatia’s albums | Flickr.

Podržite nas i pratite putem Facebook-a: https://www.facebook.com/worldskillscroatia,  te putem službene web stranice natjecanja: Home – Worldskills Croatia.