Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Održano je WorldSkills Croatia 2022. natjecanje

  Datum objave: 9. lipnja 2022.

Održano je WorldSkills Croatia 2022. natjecanje

 

I ove godine je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja organizirala na Zagrebačkome velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. Natjecanje je održano u 5 paviljona Zagrebačkog velesajma na 15.000 m² prostora te na vanjskome prostoru. Najbolji učenici strukovnih škola  natjecali su se i pokazali svoje vještine u 40 strukovnih disciplina, izloženi su učenički radovi u sklopu 7 smotri, a gostovali su  i strani natjecatelji u 3 discipline. Natjecanje ne bi bilo moguće bez 27 škola domaćina koji su organizirali aktivnosti i pružali podršku natjecateljima u svakoj od disciplina.

Natjecanje je i ove godine posjetio i podržao prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja koji je i otvorio natjecanje, a svečanom otvorenju prisustvovali su i drugi dužnosnici i uvaženi gosti uključujući i ministra Marina Piletića i državnog tajnika Ivana Vidiša, ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba Luku Korlaeta.

Ove godine više od 40 partnera podržalo je natjecanje kroz jedan od 3 partnerska modela.

 

Natjecanje je bilo otvoreno za posjetitelje zbog ukidanja epidemioloških mjera pa su mnogi zainteresirani (više od  5000 posjetitelja), uključujući i učenike iz više od 100 osnovnih škola iz raznih krajeva Hrvatske, posjetili natjecanje.

I ovom prilikom se želimo zahvaliti i čestitati svim natjecateljima, mentorima, članovima prosudbenih povjerenstava, školama domaćinima i sponzorima natjecanja na uloženom trudu i uspješnoj provedbi natjecanja.

Najboljim natjecateljima su podijeljene statue Faust Vrančić, medalje i nagrade.

Konačne rezultate natjecanja možete pogledati na linku Rezultati WorldSkills Croatia 2022. natjecanja – Worldskills Croatia.

Fotografije s natjecanja možete pogledati na našem Flickr računu: WorldSkills Croatia’s albums | Flickr.

Podržite nas i pratite putem Facebook-a: https://www.facebook.com/worldskillscroatia,  te putem službene web stranice natjecanja: Home – Worldskills Croatia.