Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Održani VI. Dani strukovnih nastavnika

  Datum objave: 9. lipnja 2022.

Održani VI. Dani strukovnih nastavnika

 

U Šibeniku su, od 12. do 14. travnja 2022. godine, održani VI. Dani strukovnih nastavnika. Ovo događanje u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u okviru ESF projekta Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, najveći je skup za nastavnike strukovnih predmeta u Republici Hrvatskoj. Više od 400 strukovnih nastavnika okupilo se kako bi produbilo svoje znanje o primjeni modularnih strukovnih kurikuluma u procesu učenja i poučavanja, što je ujedno bila i glavna tema sektorskih radionica.

 

U tri dana događanja održano je 47 predavanja i radionica koje je vodilo 30 predavača.

Osim sektorskih radionica koje su vodili viši stručni savjetnici Agencije, održano je također i plenarno predavanje na temu Modularni strukovni kurikulumi izazovi, prilika (izv. prof. dr. sc. Morana Koludrović i doc. dr. sc. Goran Hajdin) te pet zajedničkih predavanja:

Ornela Malogorski – Bez motivacije, učenje je mučenje!

Ivana Petanjek – COVID-19 – izazov za mentalno zdravlje učenika i nastavnika

Ivan Martinić – Nove orijentacije i inovativni koncepti za održivost razvoja i rasta u budućnosti

Andreja Košćak Lacković – Implementacija eTwinning projekata kroz nastavu

Dean Pašiček – Poduzetničko učenje 101.

 

 

Jedna od glavnih svrha događanja je okupljanje i umrežavanje nastavnika strukovnih predmeta iz cijele Hrvatske te kontinuiranog unaprjeđenja njihovih profesionalnih kompetencija kako bi mogli primjereno odgovoriti na promjene u sustavu strukovnog obrazovanja.

S istim je ciljem, u sklopu VI. Dana strukovnih nastavnika, održana i V. Diseminacijska konferencija ESF projekta Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koja je okupila 160 ravnatelja strukovnih škola. Tema konferencije bila je Predstavljanje modularnog pristupa u izradi i provedbi strukovnih kurikuluma, o čemu su ravnatelji imali prilike saznati kroz tri plenarna predavanja:

Modularni strukovni kurikulumi izazovi, prilika (izv. prof. dr. sc. Morana Koludrović i doc. dr. sc. Goran Hajdin)

Modularni strukovni kurikulumi – mogućnost za strukovne škole (Suzana Hitrec i Vesna Anđelić)

Primjer kurikuluma ustanove (Renato Matejaš i Dubravko Diklić).