Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Uskoro počinje III. ciklus prakse za nastavnike u sklopu inicijative „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

  Datum objave: 13. veljače 2023.

Uskoro počinje III. ciklus prakse za nastavnike u sklopu inicijative „Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

 

„Nastavnici u poduzeća – praksa za nastavnike“

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih  i Advantage Austria – Austrijski ured za vanjsku trgovinu, uz pomoć projektnih partnera – Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Švicarskoga veleposlanstva u Republici Hrvatskoj i Zaklade Znanje na djelu – organiziraju drugi ciklus prakse za nastavnike strukovnih škola.

U prvom ciklusu prakse za nastavnike sudjelovalo je 62 nastavnika i 28 poduzeća.

U drugom ciklusu prakse za nastavnike sudjelovalo je 150 nastavnika i 80 poduzeća.

Glavni cilj cjelokupne inicijative je izgradnja bolje suradnje i kooperacije između poduzetništva i strukovnog obrazovanja.

Kroz praktičan rad i komunikaciju s mentorima, ali i kroz suradnju s upravom poduzeća i odjel ljudskih resursa koji će im biti na raspolaganju, nastavnici će dobiti uvid u stvarne kompetencije koje se traže od njihovih učenika kao budućih zaposlenika.

Sudjelovanjem u praksi nastavnici dobivaju autentičan uvid u svakodnevni rad poduzeća, kao i stvarnu sliku ekonomskog konteksta i operativnih procesa u poduzeću, a stječu i osobna iskustva u poslovnome svijetu koja će moći prenijeti svojim učenicima.

Praksa traje od tri do pet radnih dana, ovisno o složenosti posla i organizaciji poduzeća.

TERMIN ODRŽAVANJA PRAKSE: od 11. do 14. travnja 2023.

Rok prijave za poduzeća: 1. ožujka 2023.

Rok prijave za nastavnike: tijekom ožujka 2023. (nakon objave kataloga poduzeća)

Na sljedećoj poveznici možete se detaljnije upoznati sa svim detaljima: https://www.advantageaustria.org/hr/services/lehrerpraktikum/lehrerpraktikum.hr.html

KATALOGU poduzeća sudionika odaberite poduzeće koje odgovara vašim potrebama, javite im se dirketno i dogovorite detalje prakse.

Želimo vam puno uspjeha i interesantnih saznanja!