Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Potpisan Sporazum o suradnji između ASOO-a i slovenskog CPI-a

  Datum objave: 9. srpnja 2024.

Potpisan Sporazum o suradnji između ASOO-a i slovenskog CPI-a

 

Dana 8. srpnja 2024. godine, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje (CPI) potpisali su sporazum o suradnji. Sporazum su potpisali ravnatelj ASOO-a, gosp. Mile Živčić, i vršitelj dužnosti direktora CPI-a, Aleksandar Sladojević.

Sporazum predviđa zajednički rad na unapređenju obrazovanja, znanstvenih istraživanja te profesionalne i tehničke suradnje, s naglaskom na razvoj kvalifikacija i obrazovnih programa, povezivanje obrazovnih standarda s tržištem rada te osiguranje kvalitete. Ključna područja uključuju suradnju između obrazovnih institucija, profesionalni razvoj nastavnika i ravnatelja te organizaciju natjecanja i zajedničkih projekata. Također, sporazum potiče izravnu suradnju i mobilnost učenika, nastavnika i ravnatelja te razmjenu iskustava u razvoju strukovnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Ovaj sporazum predstavlja značajan korak u jačanju veza između Hrvatske i Slovenije u području strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.