Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Agencija je ugovorila prvi ESF+ projekt u novome programskom razdoblju

  Datum objave: 7. veljače 2024.

Agencija je ugovorila prvi ESF+ projekt u novome programskom razdoblju

 

Agencija je potpisala ugovor o provedbi projekta Podrška izvrsnosti, inovativnosti i vidljivosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Riječ je o prvoj izravnoj dodjeli sredstava u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. (ESF+), prioriteta 2.1.1. Prioritet: P2. Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Specifičnog cilja 2.1.1.1. Veća kvaliteta, uključivost i djelotvornost sustava obrazovanja i osposobljavanja te njihova relevantnost za tržište rada, među ostalim vrednovanjem neformalnog i informalnog učenja, radi potpore stjecanju ključnih kompetencija, uključujući poduzetničke i digitalne vještine, te promicanje uvođenja sustava dvojnog osposobljavanja i naukovanja.

Projekt je vrijedan 13.499.978,60 EUR i provoditi će se do prosinca 2029. godine.

Opći cilj projekta je promicanje izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja kroz organizaciju strukovnih natjecanja kao platforme za povezivanje škola i poslodavaca, a specifični je podrška agenciji u promociji učeničkih vještina i  kompetencija kroz strukovna natjecanja i smotre.

Kroz projekt će se nastaviti provoditi jedna od najuspješniji aktivnosti započetih u prošlome programsko razdoblju, a to je organizacija državnih natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia, kao i osigurati podrška za  sudjelovanje hrvatske delegacije na međunarodnim natjecanjima i događajima EuroSkills (2025.,2027.,2029.) i WorldSkills (2024.,2026.,2028.).