Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

  Datum objave: 30. ožujka 2023.

Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira drugu Nacionalnu konferenciju o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju kao jedinstveno mjesto za pružanje podrške strukovnim školama u provedbi procesa samovrjednovanja i jačanju unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete te za umrežavanje škola i dijeljenja iskustava i primjera dobre prakse u osiguravanju kvalitete.  

Druga Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju će se održati u srijedu 3. svibnja 2023. godine u Zagrebu (Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 A, Zagreb)  s početkom u 11, 00 sati.

Konferencija se organizira u okviru Erasmus+ projekta: Podrška nacionalnoj referentnoj točki za europski sustav osiguravanja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (EQAVET NRP HR) čiji je nositelj Agencija.

Ovogodišnja Konferencija bit će usmjerena na aktualne teme vezane uz osiguravanje kvalitete u strukovnom obrazovanju, a koje pridonose daljnjem razvoju unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete, s naglaskom na ulogu samovrjednovanja u tom procesu kao i predstavljanje instrumenata i alata za osiguravanje kvalitete.

Konferencija se organizira kao jednodnevno događanje koje će se održati uživo te će uključivati plenarna predavanja i radionice.

Plenarna predavanja će održati inozemni predavači, predstavnici strukovnih škola, koji će govoriti o iskustvima u provedbi procesa osiguravanja kvalitete i jačanju kulture kvalitete u svojim školama. Na radionicama će biti predstavljene teme povezane s alatima i instrumentima za osiguravanje kvalitete kao što su: praćenje učenika nakon završetka strukovnog obrazovanja, kolegijalno opažanje nastave, istorazinsko vrednovanje, unutarnje osiguravanje kvalitete, a radionice će biti i prilika za aktivno uključivanje sudionika Konferencije.