Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

  Datum objave: 30. ožujka 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira drugu Nacionalnu konferenciju o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju kao jedinstveno mjesto za pružanje podrške strukovnim školama u provedbi procesa samovrjednovanja i jačanju unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete te za umrežavanje škola i dijeljenja iskustava i primjera dobre prakse u osiguravanju kvalitete.  

Druga Nacionalna konferencija o osiguravanju kvalitete u strukovnom obrazovanju će se održati u srijedu 3. svibnja 2023. godine u Zagrebu (Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 A, Zagreb)  s početkom u 11, 00 sati.

Konferencija se organizira u okviru Erasmus+ projekta: Podrška nacionalnoj referentnoj točki za europski sustav osiguravanja kvalitete u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (EQAVET NRP HR) čiji je nositelj Agencija.

Ovogodišnja Konferencija bit će usmjerena na aktualne teme vezane uz osiguravanje kvalitete u strukovnom obrazovanju, a koje pridonose daljnjem razvoju unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete, s naglaskom na ulogu samovrjednovanja u tom procesu kao i predstavljanje instrumenata i alata za osiguravanje kvalitete.

Konferencija se organizira kao jednodnevno događanje koje će se održati uživo te će uključivati plenarna predavanja i radionice.

Plenarna predavanja će održati inozemni predavači, predstavnici strukovnih škola, koji će govoriti o iskustvima u provedbi procesa osiguravanja kvalitete i jačanju kulture kvalitete u svojim školama. Na radionicama će biti predstavljene teme povezane s alatima i instrumentima za osiguravanje kvalitete kao što su: praćenje učenika nakon završetka strukovnog obrazovanja, kolegijalno opažanje nastave, istorazinsko vrednovanje, unutarnje osiguravanje kvalitete, a radionice će biti i prilika za aktivno uključivanje sudionika Konferencije.