Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Konferencija za ravnatelje strukovnih škola

  Datum objave: 21. ožujka 2022.

Konferencija za ravnatelje strukovnih škola

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 13. travnja 2022. godine u Šibeniku, organizira Konferenciju za ravnatelje srednjih strukovnih škola – predstavljanje modularnog pristupa u izradi i provedbi strukovnih kurikuluma. . Događaj se organizira u sklopu ESF-ova projekta „Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“, a okupit će više od 200 sudionika.

Nakon skoro pet godina implementacije projekta, u čiju provedbu je do sada uključeno više stotina nastavnika, ravnatelja i poslodavaca te nakon izrađenih ključnih podloga kojima su iskazane potrebe tržišta rada, projekt je došao u ključnu fazu u kojoj se izrađuju sektorski i strukovni kurikulumi. Novim kurikulumskim dokumentima planiraju se u strukovno obrazovanje i osposobljavanje uvesti didaktičko-pedagoške inovacije kojima se želi taj dio obrazovnog sustava učiniti fleksibilnijim, relevantnijim i približiti suvremenim trendovima učenja i poučavanja. Posebno obilježje bit će modularno strukturiranje kurikuluma i nastave.

U želji da zajedničkim snagama pridonesemo razvoju sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, pozivamo sve ravnatelje srednjih strukovnih škola na ovaj događaj.

Prijave na 5. diseminacijsku konferenciju vrše se isključivo putem Obrasca za prijavu sudionika koji se nalazi na sljedećoj poveznici: https://tinyurl.com/asookonferencija