Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

EU Promatračnica EUIPO-a objavila poziv za dodjelu financijske potpore

  Datum objave: 7. svibnja 2021.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

EU Promatračnica EUIPO-a objavila poziv za dodjelu financijske potpore

 

EU Promatračnica EUIPO-a (Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo) objavila je poziv za dodjelu financijske potpore aktivnostima usmjerenim jačanju javne svijesti o intelektualnom vlasništvu.

Prihvatljivi podnositelji prijedloga su javna ili privatna tijela registrirana u jednoj od 27 država članica EU-a najmanje dvije godine. Za sve zainteresirane, EUIPO će organizirati i snimati informativni sastanak uživo na Internetu u četvrtak 13. svibnja 2021. (https://euipo.blumm.it/event/ar/1/grants-webinar-2021), a snimka će biti dostupna i naknadno.

Zahtjevi se podnose EUIPO-u koristeći elektronički obrazac za prijavu (e-obrazac) najkasnije do 8. lipnja 2021. g. u 13:00 sati (po lokalnom vremenu). Detaljni uvjeti ovog poziva objavljeni su u Smjernicama za podnositelje ovdje.

Glavni cilj ovoga poziva (GR/002/21) je potpora aktivnostima usmjerenim na podizanje javne svijesti o vrijednosti intelektualnog vlasništva i šteti koju uzrokuju krivotvorenje i piratstvo, istodobno naglašavajući važnost intelektualnog vlasništva u podupiranju kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva.

Posebni ciljevi ovog poziva jesu sljedeći:

  • proširivanje znanja o vrijednostima intelektualnog vlasništva kao sredstva za zaštitu kreativnosti i inovacija pružanjem konkretnih i objektivnih informacija o intelektualnom vlasništvu u ovom kontekstu i razvojem svijesti o šteti koju uzrokuju povrede prava intelektualnog vlasništva;
  • uključivanje prioritetnih skupina zainteresirane javnosti u vezi s ovim pitanjima, sa ciljem promjene ponašanja i smanjenja privlačnosti krivotvorenja i piratstva.

Poziv za podnošenje prijedloga u 2021. g. podijeljen je u dva potprograma:

  1. Potprogram: dopiranje do djece, mladih i/ili sadašnjih ili budućih nastavnika putem obrazovnih aktivnosti u akademskim i neakademskim okruženjima za učenje. Iznos bespovratnih sredstava po projektu biti će u rasponu od minimalno 20 000 EUR do maksimalno 60 000 EUR.
  2. Potprogram: dopiranje do potrošača, a osobito mladih potrošača. Iznos bespovratnih sredstava po projektu biti će u rasponu od  minimalno 40 000 EUR do maksimalno 100 000 EUR.

Obavijest o pozivu možete naći ovdje.