Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

EU Promatračnica EUIPO-a objavila poziv za dodjelu financijske potpore

  Datum objave: 7. svibnja 2021.

EU Promatračnica EUIPO-a objavila poziv za dodjelu financijske potpore

 

EU Promatračnica EUIPO-a (Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo) objavila je poziv za dodjelu financijske potpore aktivnostima usmjerenim jačanju javne svijesti o intelektualnom vlasništvu.

Prihvatljivi podnositelji prijedloga su javna ili privatna tijela registrirana u jednoj od 27 država članica EU-a najmanje dvije godine. Za sve zainteresirane, EUIPO će organizirati i snimati informativni sastanak uživo na Internetu u četvrtak 13. svibnja 2021. (https://euipo.blumm.it/event/ar/1/grants-webinar-2021), a snimka će biti dostupna i naknadno.

Zahtjevi se podnose EUIPO-u koristeći elektronički obrazac za prijavu (e-obrazac) najkasnije do 8. lipnja 2021. g. u 13:00 sati (po lokalnom vremenu). Detaljni uvjeti ovog poziva objavljeni su u Smjernicama za podnositelje ovdje.

Glavni cilj ovoga poziva (GR/002/21) je potpora aktivnostima usmjerenim na podizanje javne svijesti o vrijednosti intelektualnog vlasništva i šteti koju uzrokuju krivotvorenje i piratstvo, istodobno naglašavajući važnost intelektualnog vlasništva u podupiranju kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva.

Posebni ciljevi ovog poziva jesu sljedeći:

  • proširivanje znanja o vrijednostima intelektualnog vlasništva kao sredstva za zaštitu kreativnosti i inovacija pružanjem konkretnih i objektivnih informacija o intelektualnom vlasništvu u ovom kontekstu i razvojem svijesti o šteti koju uzrokuju povrede prava intelektualnog vlasništva;
  • uključivanje prioritetnih skupina zainteresirane javnosti u vezi s ovim pitanjima, sa ciljem promjene ponašanja i smanjenja privlačnosti krivotvorenja i piratstva.

Poziv za podnošenje prijedloga u 2021. g. podijeljen je u dva potprograma:

  1. Potprogram: dopiranje do djece, mladih i/ili sadašnjih ili budućih nastavnika putem obrazovnih aktivnosti u akademskim i neakademskim okruženjima za učenje. Iznos bespovratnih sredstava po projektu biti će u rasponu od minimalno 20 000 EUR do maksimalno 60 000 EUR.
  2. Potprogram: dopiranje do potrošača, a osobito mladih potrošača. Iznos bespovratnih sredstava po projektu biti će u rasponu od  minimalno 40 000 EUR do maksimalno 100 000 EUR.

Obavijest o pozivu možete naći ovdje.