Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Studijski posjet Agenciji delegacije iz Gruzije

  Datum objave: 6. lipnja 2022.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Studijski posjet Agenciji delegacije iz Gruzije

 

Od 31. svibnja 2022. do 03. lipnja 2022. u Zagrebu je, u zajedničkoj organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i međunarodne mreže za obrazovanje odraslih DVV International, organiziran studijski posjet delegacije iz Gruzije s ciljem upoznavanaja sa sustavom obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj. Delegaciju su čini predstavnici različitih institucija za obrazovanje odraslih iz Gruzije, kao i predstavnici DVVI-a.

Tijekom 4 dana sudionici su obišli ključna tijela na razini sustava obrazovnja odraslih:

  • Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gdje su upoznati s radom Agencije i sustavom obrazovanja odraslih, sa sustavom osiguravanja kvalitete te aktivnostim promcije cjeloživotnog učenja, kao i razvoj programa obrazovanja odraslih.
  • Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kojem im je predstavljen rad Ministarstva i uloga u sustavu obrazovanja odraslih u Hrvatskoj. Isto tako, upoznati su i s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom.
  • sudionici su upoznati i s radom Hrvatskog andragoškog društva.

Također, posjetili su nekoliko pružatelja obrazovanja odraslih: učilište Algebra, Obrtničko učilište te Pučko otvoreno učilište Samobor.

Članovi delegacije su dali pozitivne povratne informacije vezane za studijski posjet, zadovoljni su informacijama koje su dobili te će stečeno znanje biti u mogućnosti upotrijebiti u svom radu u Gruziji.