Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Vukovar poslao poruku: “Dobro je učiti”

  Datum objave: 6. kolovoza 2014.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Svečanim otvorenjem je pred oko 300 uzvanika u Hrvatskomu domu u Vukovaru 29. rujna započeo 8. Tjedan cjeloživotnog učenja. Svečano je otvorenje organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u suradnji s Gradom Vukovarom i Pučkim otvorenim učilištem Vinkovci te je time prvi put ova aktivnost održana izvan Zagreba. Program svečanog otvorenja, što ga je vodila Uršula Tolj, započeo je uvodim govorom koordinatora Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije Berislava Božanovića te snimkama javljanja ostalih sedam regionalnih koordinatora koji su ukratko predstavili planirana događanja u Tjednu cjeloživotnog učenja u svojim regijama. 
Uslijedio je govor Marije Budimir, zamjenice gradonačelnika Grada Vukovara, koja je u ime gradonačelnika pozdravila skup. Potom se nazočnima obratio Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koji je posebice naglasio važnost suradnje što ju Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih razvija s brojnim ustanovama, institucijama i partnerskim organizacijama, koje iz godine u godinu svojom potporom i aktivnim doprinosom omogućuju provedbu ove važne obrazovne kampanje. Zahvalio je Gradu Vukovaru na gostoprimstvu sa željom da se ovakva događanja na razini cijele Republike Hrvatske nastave i u narednim godinama. Sabina Glasovac, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, koja je i službeno otvorila Tjedan cjeloživotnog učenja,  govorila je, među ostalim, i o Strategiji znanosti, obrazovanja i tehnologije (Vlada Republike Hrvatske ju je uputila u saborsku proceduru), a koja koncept cjeloživotnog učenja prepoznaje kao temelj obrazovanja koji potiče pojedinca iz bilo koje dobne skupine da uči, omogućuje mu stalan pristup obrazovanju i priznavanje različitih oblika učenja.
U sklopu svečanog otvorenja Tjedna cjeloživotnog učenja dodijeljene su i nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba, koje se ove godine dodjeljuju po četvrti put, a ovogodišnji su dobitnici Kruno Topolski, Vid Oršuš i Verica Elveđi. Dodjeli nagrade prethodio je kratki film o dobitnicima, a snimili su ga polaznici  Pučkog otvorenog učilišta Zagreb u sklopu projekta MOVe IT – Povezivanje novih IT-vještina, video produkcije i (samo)zapošljavanja.
 
Fotogaleriju možete pogledati ovdje.