Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Završio II. međunarodni Andragoški simpozij

  Datum objave: 8. travnja 2014.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Biogradu na Moru, 15. i 16. svibnja 2014. godine, uspješno je održan II. MEĐUNARODNI  ANDRAGOŠKI SIMPOZIJ, koji je okupio 103 sudionika, među kojima su bili predstavnici ustanova za obrazovanja odraslih i stručnih udruženja, donositelji odluka te međunarodni i domaći stručnjaci iz područja obrazovanja odraslih.

Glavna tema dvodnevnog rada na Simpoziju bila je “Profesionalizacija andragoških djelatnika“, raspravljalo se o ulozi i mjestu andragoških djelatnika unutar sustava, položaju andragoške struke te glavnim problemima i mogućim rješenjima koje je potrebno poduzeti u budućnosti s ciljem unaprjeđenja ovog iznimno važnog segmenta u provedbi obrazovnog procesa.

Simpozij je započeo svečanim otvorenjem i obraćanjem ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivana Šutala, koji je sudionicima zaželio dobrodošlicu u ime organizatora i obratio se prigodnim riječima. Nakon uvodnog obraćanja ravnatelja Agencije, Simpozij je u ime Ministra znanosti obrazovanja i sporta otvorila Katarina Grgec, voditeljica Službe za srednje škole i učeničke domove.

Prvog dana stručnog skupa izlaganja su održali:
1. prof. dr. sc. Milan Matijević, Inicijalno osposobljavanje i stalno usavršavanje andragoških stručnjaka u Hrvatskoj
2. dr. sc. Siniša Kušić, Primjeri dobre prakse obrazovanja andragoga u Europi: što možemo naučiti od drugih?
3. Filip Dedeurwaerder-Haas, Profesionalizacija nastavnika u Visokim narodnim školama (Volkshochschulen) u Njemačkoj – pregled
4. Alexandra Haas, Koje kvalifikacije nastavnici u obrazovanju odraslih trebaju imati? – primjer iz prakse
5. Petra Steiner, Priznavanje i akreditacija kompetencija nastavnika u obrazovanju odraslih: Model Austrijske akademije za kontinuirano obrazovanje (WBA)
6. Andrej Sotošek, Razvoj profesionalizacije i kvaliteta andragoških djelatnika u Sloveniji.

Drugi dan započeo je izlaganjem prof. dr. sc. Katarine Popović, potpredsjednice European Association for the Education of Adults – EAEA, na temu Curriculum globALE – put prema profesionalizaciji andragoških djelatnika.
Zatim su održane tri radionice: Načini mjerenja postignuća i ostvarenosti ciljeva (voditeljica radionice prof. dr. sc. Katarina Popović),  Pristup obrazovanju odraslih (voditeljica radionice mr. Jasna Martinko) i Interaktivna nastava u obrazovanju odraslih (voditelj radionice mr. Branko Dijanošić).

Skup je završio okruglim stolom Kako profesionalizirati andragoške djelatnike?, na kojem su sudjelovali: Milan Matijević (Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Katarina Popović (European Association for the Education of Adults – EAEA), Siniša Kušić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Ivan Šutalo (Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih), Josip Nakić Alfirević (Pučko otvoreno učilište Koprivnica), Renato Žuvela (Obrtna tehnička škola Split). Okruglim stolom moderirao je Mile Živčić, pomoćnik ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Fotogalerija

Prezentacije