Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

34. državno i međunarodno natjecanja učenika iz ugostiteljskih i turističkih škola GASTRO 2014.

  Datum objave: 27. veljače 2014.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Od 19. do 22. ožujka 2014. grad Osijek postaje gastronomsko i turističko središte Hrvatske. Tada se, naime, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola, održava natjecanje GASTRO 2014., a Ugostiteljsko-turistička škola Osijek domaćin je ovoga – 34. po redu – državnog i međunarodnoga natjecanja.

Tada će 95 učenika, pod vodstvom 50 mentora, pokazati svoja znanja i vještine u 8 disciplina.
Natjecanja su individualna, modularnoga karaktera, a kroz njih se nastoje promovirati strukovna ugostiteljsko-turistička zanimanja. Također se nastoji potaknuti i motivirati učenike na prezentaciju svojih sposobnosti te razvijanje poduzetničkog duha.

Svečano otvorenje GASTRO 2014. je 19. ožujka 2014. s početkom u 19,00 sati u Hotelu Osijek u Osijeku.   
 

U suradnji s CARNet-om omogućeno je neposredno praćenje provedbe dijela GASTRO 2014. putem interneta i videokonferencija.

 
Internetski prijenos navedenog događanja bit će omogućen putem CARNet MoD portala u natjecateljskim kategorijama:

https://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3374
https://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=3375
 
 
Ovom prigodom će se održati i Okrugli stol, i to u četvrtak, 20. ožujka, od 10 do 12 sati, a teme su:
–      Prezentacija autohtone regionalne gastronomske  ponude, ponuda  jela i vina u suradnji sa županijskom upravom
–      Socijalni oblici turizma i EU-projekti (Hrvatski ferijalni i hostelski savez – HFHS)
–      Programi stručnog studija, ˝Specijalist odjela hrane i pića˝ (Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija)
–      Kvalifikacije u Obrazovnome sektoru turizam i ugostiteljstvo.

Svečano zatvaranje natjecanja GASTRO 2014. i podjela priznanja pobjednicima u svim disciplinama je u petak, 21. ožujka, s početkom u 20,00 sati u Hotelu Osijek.

Od 19. do 22. ožujka 2014. grad Osijek postaje gastronomsko i turističko središte Hrvatske. Tada se, naime, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i u suradnji sa Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola, održava natjecanje GASTRO 2014., a Ugostiteljsko-turistička škola Osijek domaćin je ovoga – 34. po redu – državnog i međunarodnoga natjecanja.