Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Otvorene prijave za međunarodni andragoški simpozij

  Datum objave: 16. lipnja 2013.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 16. i 17. svibnja 2013. godine održat će se Međunarodni andragoški simpozij u Hotelu Ilirija, Biograd na Moru, Tina Ujevića 7.
Simpozij će biti otvoren izlaganjem dr. Gerharda Bisovskog iz Austrije koji će govoriti o stjecanju ključnih kompetenciju unutar obrazovanja odraslih, pri čemu će predstaviti i projekt u sklopu kojega su pučka učilišta u Beču razradila specifičan pristup ključnim kompetencijama.
Nakon toga će prof. dr. sc. Dijana Vican govoriti o Nacionalnom okvirnom kurikulumu i njegovoj primjenjivosti u obrazovanju odraslih, s osvrtom na ključne kompetencije.
U ostatku prvoga dana simpozija govorit će se o vezi između pismenosti odraslih i ključnih kompetencija (dr. sc. Elena Rizova) te o ulozi nastavnika (kao pedagoga i andragoga) u stjecanju ključnih kompetencija (prof. dr. sc. Mirjana Mavrak).
Drugi dan simpozija bit će govora o ključnim kompetencijama u europskim politikama i strateškim dokumentima, njihovoj važnosti na tržištu rada (Jean Gordon), odnosu ključnih kompetencija i strukovnog obrazovanja (Ivan Šutalo) te razvoju sustava temeljnih kompetencija u Sloveniji: razvojnoj dimenziji područja temeljnih kompetencija zadnjih 20 godina, sistemskim i pravnim rješenjima, rezultatima, problemima i izazovima u budućnosti (Andrej Sotošek).
Simpozij će završiti panel-raspravom na temu uloge i primjene ključnih kompetencija u različitim područjima života pojedinca, a sudionici dolaze iz gospodarskoga, obrazovanog i istraživačkoga područja (Gerhard Bisovsky, Snježana Šlabek, Gordana Matković, Jean Gordon, Ivan Šutalo).
Kotizacija za sudjelovanje na Simpoziju iznosi 390,00 kn. Prijava na događanje i rezervacija hotelskog smještaja može se izvršiti najkasnije do 29. travnja 2013. godine putem on-line obrasca OVDJE.
Sve daljnje informacije bit će dostupne na službenoj stranici Simpozija: https://andragoski-simpozij.weebly.com/.