Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Najava – Međunarodni andragoški simpozij

  Datum objave: 13. travnja 2013.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.


U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 16. i 17. svibnja 2013. godine u Biogradu na Moru održat će se Međunarodni andragoški simpozij na temu „Ključne kompetencije i učenje odraslih“.

Cilj ovog Simpozija je, zajedno sa stručnom i znanstvenom zajednicom, potaknuti raspravu i donijeti zaključke o pojmu, značenju, ulozi i utjecaju ključnih kompetencija na oblikovanje i provedbu programa obrazovanja i učenja odraslih, sagledavajući ih iz različitih perspektiva.

Stoga će dio simpozija biti posvećen raspravi o europskim politikama i preporukama, Europskom kvalifikacijskom okviru i njegovom utjecaju na nacionalne okvire i obrazovne sustave, zaključcima CONFINTA-e VI, s posebnim osvrtom na „Belemski okvir za akciju“, Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru te što on novo donosi za cjelokupni obrazovni sustav s posebnim osvrtom na sustav učenja i obrazovanja odraslih, o ključnim kompetencijama u osnovnom obrazovanju odraslih, odnosu između strukovnih i ključnih kompetencija, ulozi ključnih kompetencija u visokom obrazovanju i slično.

U dvodnevnom radu međunarodni i domaći stručnjaci dat će svoj stručni i znanstveni doprinos u raspravi kroz koju će se pokušati sveobuhvatno sagledati današnja i buduća uloga koju imaju ključne kompetencije u učenju i obrazovanju odraslih osoba. Prezentirat će se uspješni međunarodni i domaći modeli kao i najbolje europske prakse. Uz doprinos cjelokupnoj andragoškoj zajednici, osim stvaranja mreže, poticanja bolje suradnje, komunikacije i povezivanje andragoških stručnjaka, kao jedan od glavnih rezultata bit će izdavanje publikacije s prezentiranim temama i zaključcima Simpozija.

Više o Simpoziju bit će dostupno na internetskoj stranici https://andragoski-simpozij.weebly.com/.