Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Prvo stručno usavršavanje nastavnika srednjih medicinskih škola u programima dentalni tehničar/tehničarka i dentalni asistent/asistentica na Medicinskom fakultetu u Rijeci

  Datum objave: 15. siječnja 2013.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

U petak, 5. listopada 2012. održano je stručno usavršavanje za nastavnike u programima dentalni tehničar/tehničarka i dentalni asistent /asistentica pod nazivom “Unapređenje oralnog zdravlja i rizični čimbenici u dentalnoj medicini”. Ovo je prvo stručno usavršavanje za nastavnike u programima dentalni tehničar/tehničarka i dentalni asistent /asistentica koje je održano u okruženju rada na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Ordinacije dentalne medicine nalaze se u sklopu Klinike za dentalnu medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka.
 
Seminar je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dok su suorganizatori bili Hrvatska komora dentalne medicine, Medicinski fakultet u Rijeci i Medicinska škola u Rijeci. Koordinator stručnog usavršavanja bio je Josip Brusić, dr.med.dent., dok je za planiranje i pripremu skupa bila zadužena Vlatka Klašnja, dipl. ing., viša stručna savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
 
 Skupu su se obratili:

  • mr. sc. Hrvoje Pezo, dr.med.dent. – predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine
  • prof.dr.sc. Renata Gržić, dr.med.dent. – prodekan za dodiplomski sveučilišni studij dentalne medicine, te integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Rijeci, predstojnica klinike za dentalnu medicinu
  • Radovan Šoljaga, dr. – ravnatelj Medicinske škole u Rijeci
  • Josip Brusić, dr.med.dent., voditelj Međužupanijskog stručnog vijeća nastavnika u programima dentalni tehničar/tehničarka i dentalni asistent /asistentica.

Nazočni su imali priliku čuti predavanja o:

  • Primjena pričvrstaka – doc.dr.sc. Robert Antonić, dr.med.dent.
  • Precizan rad – izazov dentalnog laboratorija – Josip Brusić, dr.med.dent.
  • Jednokomadni odljevi, greške pri lijevanju – Tomislav Pezelj, dentalni tehničar
  • Uspješna suradnja unutar dentalnog tima – doc.dr.sc. Alen Braut, dr.med.dent.
    • Uloga dentalnog asistenta / asistentice u preventivnim postupcima i mjerama
    • Uloga dentalnog asistenta / asistentice za uspješnu terapiju ispunom

 
Za nastavnike u programu dentalni asistent/asistentica organizirane su i vježbe u ordinaciji dentalne medicine pod stručnim vodstvom doc. dr. sc. Alena Brauta, dr. med. dent. s Medicinskog fakulteta u Rijeci.
 
Na ovom stručnom skupu su nastavnici po prvi put imali prigodu vidjeti rezultate dobre suradnje obrazovnih ustanova različitih razina obrazovanja. Trebalo bi biti prirodno da se ustanove nadležne za visoko i srednje obrazovanje međusobno povezuju te da zajedno doprinose unapređenju sustava strukovnog obrazovanja, u ovom slučaju iz Obrazovnog sektora za zdravstvo i socijalnu skrb.
 
Stručni skup su popratili i predstavnici Hrvatske komore dentalne medicine koji su kao krovna organizacija za doktore dentalne medicine, dentalne tehničare i dentalne asistente skup označili visoko kvalitetnim i dobro organiziranim.
 
Kao koordinator ovog stručnog skupa i voditelj Međužupanijskog stručnog vijeća nastavnika u programima dentalni tehničar /tehničarka i dentalni asistent/asistentica, ovim putem se zahvaljujem Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih što je prepoznala potrebu za organiziranjem stručnih usavršavanja nastavnike struke u realnom radnom okruženju.
 
Također ističem želju i entuzijazam da će se po pitanju stručnog usavršavanja nastavnika struke nastaviti dobra suradnja između Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, ustanova nadležnih za visoko i srednje obrazovanje te strukovnih komora/udruženja jer je to u interesu svih dionika, a pogotovo polaznika strukovnih programa.
 
Foto-galerija:
https://ss-medicinska-ri.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=343

Josip Brusić, dr. med. dent., voditelj stručnog vijeća nastavnika
u programima dentalni tehničar/tehničarka i dentalni asistent /asistentica