Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Dodijeljeno 40 milijuna kuna bespovratnih sredstava

  Datum objave: 30. prosinca 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

U Teslinom kabinetu Tehničkog muzeja u Zagrebu održana je svečanost dodjele bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 40 milijuna kuna. Najuspješnijim prijaviteljima na dva natječaja („Unaprjeđenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih mladih osoba“ i „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva“) ugovore su uručili povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije Laszlo Andor; ministar rada i mirovinskoga sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med.; ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo; ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah i zamjenica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Marija Lugarić.

Nakon kratkog predavanja Tehničkog muzeja: „Nikola Tesla, čovjek koji je izumio budućnost“, gdje su predstavljeni najpoznatiji Teslini izumi, povjerenik Andor i ministar Mrsić čestitali su dobitnicima i zahvalili im se na trudu uloženom u pripremu natječajne dokumentacije. „Znam koliko je postupak prijave dugotrajan i složen, te vam od srca čestitam“, rekao je povjerenik Andor. Naglasio je kako su ovi projekti izvrsna priprema za Europski socijalni fond u kojem Hrvatsku čekaju višestruko veći iznosi – samo za pola 2013. godine na raspolaganju je 60 milijuna eura. Također je čestitao Republici Hrvatskoj na napretku ostvarenom u proteklih nekoliko godina i pozvao sve nadležne institucije na nastavak potrebnih reformi.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić izrazio je zadovoljstvo odabranim projektima, istaknuvši važnost povezivanja obrazovnog sustava i tržišta rada. „Zapošljavanje i tržište rada su korektori obrazovnog sustava“, rekao je ministar Mrsić i dodao da je potrebno ljude obrazovati u skladu s potrebama tržišta rada. Modernizacija strukovnih kurikuluma provodi se na tom tragu i to je jedan od prvih koraka ka boljem i suvremenijem strukovnom obrazovanju.

Drugi natječaj koji je bio usmjeren na zapošljavanje visoko obrazovanih, dugotrajno nezaposlenih osoba nadovezuje se na vladinu mjeru zapošljavanja bez zasnivanja radnog odnosa. Ministar Mrsić rekao je kako je mjera pokazala kao velik uspjeh, ali da su u provedbi uočeni određeni problemi, te će Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava uskoro dodatno proširiti tu mjeru i na osobe koje imaju radnog iskustva ali van struke za koju su se školovali. Na kraju je, uz čestitke svim dobitnicima bespovratnih sredstava, najavio veće mogućnosti za financiranje projekata u strukturnim fondovima koji se otvaraju danom stupanja u članstvo u Europskoj uniji.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.