Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

NAJAVA: 6. Tjedan cjeloživotnog učenja

  Datum objave: 22. prosinca 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

TCU2012logoAgencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizira 6. Tjedan cjeloživotnog učenja 2012. koji će se provoditi od 24. do 30. rujna 2012.
 
Tjedan cjeloživotnog učenja i ove godine započinje Svečanim otvorenjem koje će se održati 24. rujna u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu s početkom u 12:00 sati,  a provodit će se pod sloganom „NIKADA NIJE KASNO ZA UČENJE“.
 
Ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Glavna tema Tjedna je „Obrazovanje za treću životnu dob“, a tom će se prigodom nakon svečanog otvorenja održati međunarodni stručni skup pod nazivom „ULOGA UČENJA I OBRAZOVANJA U AKTIVNOM STARENJU“.
Na skupu će biti predstavljena iskustava iz nekoliko europskih zemalja i Republike Hrvatske. Svojim izlaganjima poseban doprinos dat će vodeći europski stručnjaci na ovom području.

2012. godina je proglašena Europskom godinom aktivnoga starenja i međugeneracijske solidarnosti, radi jačanja svijesti o doprinosu starijih osoba društvu i načinima na koji se taj doprinos može poduprijeti te poticanja i mobiliziranja kreatora politika i relevantnih dionika na svim razinama da djeluju u cilju stvaranja boljih mogućnosti za aktivno starenje i jačanje solidarnosti između generacija.

Na svečanom otvorenju bit će dodijeljene nagrade “Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba. Dobitnici su svojim primjerom pokazali kako učenje i obrazovanje mogu svakom od nas dati novu priliku, otvoriti nove životne perspektive te zakoračiti u svijet moderne tehnologije nužne za funkcioniranje u globalnom okruženju. Glavni cilj ove nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane/ke u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su: Ana Orkić (Zagreb), Miroslav Cindori (Zadar) i Ludmila-Milica Pocza (Koprivnica).

Aktivnosti u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske održavanjem niza događanja (radionice, tribine, sajmovi učenja, okrugli stolovi i drugo) radi promocije učenja i podizanja osobne motivacije za uključivanje što većega broja građana u proces učenja.

Sve informacije o Tjednu cjeloživotnog učenja možete pronaći na www.cjelozivotno-ucenje.hr

PRIJAVA na Svečano otvorenje i međunarodni stručni skup „Obrazovanje za treću životnu dob“

Program svečanog otvorenja i međunarodnoga stručnoga skupa „Obrazovanje za treću životnu dob“

Letak Tjedna 1, Letak Tjedna 2