Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Jubilarna državna natjecanja u obrazovnome sektoru Tekstil i koža

  Datum objave: 8. kolovoza 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

U Obrazovnome sektoru tekstil i koža u Zagrebu je od  19. do 21. travnja 2012. godine održano 15. državno natjecanje Dani odjeće i 5. državno natjecanje kožnih galanterista Republike Hrvatske, a  provode ih i organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Škola za tekstil, kožu i dizajn, Zagreb.

Osnovna tema jubilarnoga natjecanja Dani odjeće bila je REDIZAJN – nastala promišljanjem trenutka u kojemu se nalazimo, a za obuću i kožnu galanteriju tema je bila JEANS.
Pripreme za natjecanje protekle su u redizajniranju haljina, krojeva odjeće i starih tekstilnih materijala te izradbom kolekcije kožne galanterije od starih i iznošenih traperica.

Na natjecanju su sudjelovala 43 učenika iz 17 srednjih škola pod vodstvom 34 mentora.

Učenici su se natjecali u šest disciplina: krojač, odjevni tehničar, dizajn odjeće, modna kolekcija krojača i/ili odjevnih tehničara, modna kolekcija dizajna i kožni galanterist.

U  sklopu natjecanja, u predvorju Hotela Porin, organizirana je Smotra i izložba učeničkih radova Dani odjeće u programima koji se ne natječu: tekstilac, kemijski čistač i tekstilno-kemijski tehničar te Smotra obuće i kožne galanterije.
Uz učeničke radove izloženi su i proizvodi sponzora natjecatelja. Nakon održanoga natjecanja izlošcima su pridruženi radovi nastali na natjecanju iz discipline dizajn odjeće i tri prvonagrađena rada iz discipline kožna galanterija.

Retrospektiva Dani odjeće 2012. from AVETAE Video on Vimeo.

Odličnom Završnom modnom revijom zatvorena su jubilarna natjecanja i smotre uz brojne drage goste, prijatelje Sektora, članove Sektorskoga vijeća za tekstil i kožu, sponzore, gospodarstvenike, predstavnike Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Tekstilno-tehnološki fakulteta, lokalne zajednice,  nastavnike osnovnih i srednjih škola,  mentore, ravnatelje srednjih škola, škole sudionice programa, domaćine i učenike.  Završni programski sadržaj  upotpunila je prezentacija svake škole u obliku kratke vizualne razglednice županije iz koje dolazi  i njezina puta do natjecanja te plesnom točkom s proizvodima obuće i kožne galanterije.

Radujemo se novom natjecanju i smotri Dani odjeće u Srednjoj strukovnoj školi, Vinkovci te obuće i kožne galanterije u Obrtničkoj školi, Split.
Zahvaljujemo svim sudionicima i čestitamo pobjednicima!