Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

XI. državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju

  Datum objave: 31. srpnja 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

XI. državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju bit će održana 27. travnja 2012. godine u Bjelovaru. Škola domaćin je Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar. Pokrovitelji Smotre su Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te Bjelovarsko-bilogorska županija.
Svečano otvorenje predviđeno je za 9.30 sati u školskoj dvorani srednjih škola (Poljana dr. Franje Tuđmana 10, Bjelovar). Učenici će prezentirati svoje radove i projekte od 09.30 do 13.00 sati, kada je predviđeno svečano zatvaranje. Na XI. smotri u Bjelovaru sudjelovat će učenici i njihovi mentori iz svih regija Hrvatske. Prijavila su se 84 učenika i 52 mentora iz 26 strukovnih škola – što je najveći odaziv u povijesti održavanja ove smotre.
 
Dan uoči Smotre, 26. travnja 2012. godine ,Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar domaćin je stručnoga skupa „Educirani-integrirani“ za nastavnike strukovnih predmeta, koji je objavljen na stranicama Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. O metodama i načinima  rada s učenicima s razvojnim teškoćama u srednjoj školi govorit će profesorica Vesna Ivasović iz Psihološkog centra „Val“ iz Zagreba. Na stručni se skup prijavio 91 nastavnik strukovnih škola. Početak skupa je u 13.00 sati, a mjesto održavanja je zgrada Fakulteta, A. B. Šimića 1.
 
Istoga nadnevka, s početkom u 17.30, u Gradskome muzeju Bjelovar,Trg Eugena Kvaternika 1, bit će održan Okrugli stol „Educirani-integrirani“.
Dobrodošli su svi dionici sustava strukovnog obrazovanja kao i svi zainteresirani za povećanje kvalitete odgoja i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju!
 
Sudionici će biti informirani o sljedećim temama:
 

  • Konvencija o pravima osoba s invaliditetom   (mr. sc. Mira Pekeč Knežević,  prof., zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, i Vesna Mužina, prof., savjetnica pravobraniteljice)

 

  • Učenici s teškoćama u srednjoj školi: stanje u školama danas  (Irena Simić, prof., Turističko-                          -ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar)
  • Rad s učenicima u posebnim razrednim odjelima  (Dušanka Karlo, dipl. ing., Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar)
  • Djelovanje Udruge tjelesnih invalida Grada Bjelovara  (Tomislav Novosel, prof., Udruga tjelesnih invalida Bjelovar)
  • Zaštitna radionica pri Srednjoj strukovnoj školi Varaždin  (Dražen Košćak, prof., i suradnici, Srednja strukovna škola Varaždin).

Sve ostale potrebne informacije možete dobiti na brojevima telefona Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar: 043-221-160/ 091-5119908,  Lidija Novosel, prof., ravnateljica.