Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Supporting vocational education and training in Europe: the Bruges Communique (Podrška strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Europi: Izjava iz Brugesa)

  Datum objave: 18. travnja 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Europska komisija (EK), Opća uprava za obrazovanje i kulturu pripremila je brošuru Supporting vocational education and training in Europe: the Bruges Communiqué (Podrška strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Europi: Izjava iz Brugesa).

Brošura ima za cilj objasniti Bruges Communiqué vanjskim dionicima na nacionalnoj razini (kao što su nacionalna /regionalna / lokalna tijela za obrazovanje, strukovne škole, strukovni nastavnici, socijalni partneri na nacionalnoj razini, itd.) koji nisu blisko uključeni u europsku suradnju, ali koji su upoznati sa strukovnim obrazovanjem. Budući je sudjelovanje ovih dionika ključno za provedbu i uspjeh Bruges Communiqué-a EK im je htjela objasniti glavne značajke europske suradnje u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Brošura sadrži kratki uvodni tekst o kontekstu (uloga strukovnog obrazovanja u društvu, vizija za strukovno obrazovanje  za 2020. godinu, itd.) kao i puni tekst Bruges Communiqué-a.

Brošura je trenutno dostupna samo na engleskom jeziku i možete je preuzeti ovdje