Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

U zvanje mentora i savjetnika promovirano 186 nastavnika struke iz strukovnih škola

  Datum objave: 1. ožujka 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

 Svečana promocija nastavnika struke iz strukovnih škola u zvanje mentora i savjetnika održana je 25. studenoga 2011. godine u kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkome velesajmu u suorganizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Agencije za odgoj i obrazovanje.
 
Svečanoj su promociji nazočili Zrinka Vrabec  Mojzeš, savjetnica predsjednika RH-a za društvene djelatnosti; Želimir Janjić, državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa; Vesna Hrvoj Šic, ravnateljica Uprave za srednjoškolsko obrazovanje; Jasenka Đenović, ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje; Jelena Pavičević Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba; Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja; Nikica Mihaljević, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola, te ravnatelji dviju agencija suorganizatorica – Vinko Filipović (AZOO) i Ivan Šutalo (ASOO).
 
Svečanost promocije je svojim uvodnim pozdravnim govorom uveličao dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti, obrazovanja i športa, kazavši da su tu najbolji među najboljima u odgojno-obrazovnome sustavu te istaknuvši kako „u današnje vrijeme dignitet nastavnika nije dovoljno zaštićen ni vrjednovan, a uspjesi učenika se često problematiziraju i krivo tumače“.
 
Promocija nastavnika struke iz strukovnih škola održala se istodobno sa svečanom promocijom odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova.
 
Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, pozdravivši nazočne, istaknuo: „No posebna mi je čast pozdraviti vas drage kolegice i kolege koji ćete danas biti promovirani u mentore i savjetnike. Pozdravljam vas zbog svega dobroga što činite. Pozdravljam vas što ste svoj život stavili u službu izgradnje čovjeka, i to maloga, neznatna čovjeka, čovjeka djeteta. Pozdravljam vas što svojim životom svjedočite smisao življenja DARIVANJE SEBE ZA ŽIVOT DRUGOGA.
Ova vaša promocija je priznanje toga.
Zato čestitam svima vama poštovane kolegice i kolege mentori i savjetnici, koji ste svojim radom, svojim umijećem otvaranja novih svjetova našim učenicima, ostvarivanja njihove perspektive i smisla života stekli pravo ulaska u kuću naših izvrsnika.“
 
Na ovoj je svečanosti promovirano 186 nastavnica i nastavnika struke, a ovo je prvi naraštaj nastavnika struke kojima je uručeno rješenje Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih o napredovanju ili ponovnom izboru u zvanje.