Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Predstavljanje profila sektora – analitičke podloge za usklađivanje potreba tržišta rada i obrazovanja

  Datum objave: 29. siječnja 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Dana 14. listopada 2011. u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održana je konferencija Predstavljanje profila sektora – analitičke podloge za usklađivanje potreba tržišta rada i obrazovanja, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatske gospodarske komore te uz potporu projekta Jačanje institucionalnog okvira za razvoj strukovnih standarda zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma.

Svrha konferencije bila je upoznati predstavnike gospodarskog sektora, partnere i dionike u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, stručnu i širu javnost te predstavnike medija s načinima i metodama usklađivanja strukovnog obrazovanja s potrebama tržišta rada kroz analitičke podloge i analize – profile sektora.
Profili sektora inovativni su alati razvijeni u suradnji Agencije i projekta, koji objedinjujući makroekonomske pokazatelje te podatke iz istraživanja potreba poslodavaca po pitanju kompetencija zaposlenika predstavljaju revolucionaran iskorak u planiranju razvoja obrazovnog sustava i donošenja obrazovnih politika.

Konferenciju su svečano otvorili gospođa Zdenka Peternel, direktorica Centra za razvoj ljudskih potencijala Hrvatske gospodarske komore i gospodin Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koji su u svojim govorima istaknuli važnost neprestanog dijaloga između gospodarstva i obrazovnog sustava. Metodologiju i proces razvoja profila sektora nazočnima je objasnio gospodin Mislav Balković, predsjednik Udruge poslodavaca u obrazovanju u HUP-u i stručnjak na projektu, koji je zajedno s gospođom Josipom Jutt – Ferlan, direktoricom i članicom Uprave Palace hotela Zagreb predstavio profile sektora elektrotehnike i računalstva, odnosno sektora turizma i ugostiteljstva.

Konferenciji su nazočili predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, brojnih obrazovnih ustanova, poslodavaca i sindikata, kao predstavnici županijskih komora HGK-a.