Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Učimo svaki dan – završio Tjedan cjeloživotnog učenja

  Datum objave: 21. siječnja 2012.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Sajmom cjeloživotnog učenja u Zagrebu, održanom u četvrtak, 15. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića, završio je 5. Tjedan cjeloživotnog učenja koji se provodio pod sloganom A kako učiš ti?. Već četvrtu godinu tradicionalno Sajmom završava provedba aktivnosti Tjedna. Na Sajmu u Zagrebu su ustanove za obrazovanje odraslih i škole građanima ponudile informacije o mogućnostima obrazovanja i učenja u Gradu Zagrebu te vrstama obrazovnih programa.
S posebnim zadovoljstvom ističemo da se tijekom proteklih sedam dana diljem Republike Hrvatske održalo više od 350 događanja u kojima je sudjelovalo preko 500 različitih institucija. U suradnji s partnerima (tijelima državne uprave, socijalnim partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, županijama, lokalnom zajednicom, udrugama, kulturnim institucijama, ustanovama za obrazovanje odraslih, školama i ostalim organizacijama) željelo se dodatno motivirati građane za sudjelovanje u cjeloživotnom učenju. Na ovaj se način svim građanima nastojalo omogućiti upoznavanje s različitim mogućnostima obrazovanja i učenja te ih dodatno motivirati da se još snažnije okrenu svakodnevnom učenju. Ovogodišnji je Tjedan rekordan po broju sudionika, programa, događanja, posjetitelja, a još važnija je činjenica da se u svakoj županiji održavao niz događanja. Posebna značajka ovogodišnjega Tjedna je da je prvi put dodijeljena nagrada “Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba. Glavni cilj ove nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane/građanke da se uključe u neki oblik učenja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su: Ljiljana Car (Virje), Stjepan Cipek (Zagreb) i Zvjezdana Rončević (Zadar).
Važno je istaknuti ulogu medija koji su bili jedan od najvažnijih partnera kampanje bez čije bi pomoći bilo nemoguće doprijeti do svih ciljnih skupina te im ovim putem upućujemo zahvalu. Kao i prošle godine, najveći partner Tjedna bio je Hrvatski zavod za zapošljavanje kojem, kao i svim sudionicima, zahvaljujemo na potpori u promociji učenja i obrazovanja.