Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

5., jubilarni, Tjedan cjeloživotnog učenja

  Datum objave: 28. prosinca 2011.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Sloganom 5., jubilarnoga, Tjedna cjeloživotnog učenja A kako učiš ti?  još jednom se želi naglasiti uloga i važnost učenja i obrazovanja za svakoga pojedinca i naše društvo te ukazati na raznolikost oblika kojim se ono ostvaruje
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira 5., jubilarni, Tjedan cjeloživotnog učenja koji se od 8. do 15. rujna 2011. provodi na cijelom području Republike Hrvatske održavanjem velikog broja radionica, tribina, sajmova učenja, okruglih stolova i sl. radi promocije učenja i podizanja osobne motivacije za uključivanje što većega broja građana u proces učenja.
 
Ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Vlade Republike Hrvatske te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
 
Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja.
 
U sklopu Tjedna ove će godine (prema prijavama do danas) sudjelovati rekordan broj institucija – njih više od 500, s više od 200  prijavljenih programa i preko 350 različitih događanja. Istodobno sa svečanim otvorenjem Tjedna započinju događanja po cijeloj Republici Hrvatskoj.
 
Opći je cilj ovogodišnjega Tjedna cjeloživotnog učenja ukazati na raznolikost cjeloživotnog učenja i velik broj oblika i načina kojima se ono ostvaruje, a provodi se pod sloganom A KAKO UČIŠ TI?
 
Tjedan će započeti obilježavanjem Međunarodnoga dana pismenosti (8. rujna) – tim povodom Agencija organizira tribinu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s nazivom Temeljne vještine čitanja i pisanja (s početkom u 13:30 sati), koju će otvoriti prof. dr. sc. Dijana Vican, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, govoreći o Utjecaju NOK-a na obrazovanje odraslih. Uz nju će na tribini govoriti uvaženi stručnjaci iz područja obrazovanja i obrazovnih politika.
 
Ove je godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih utemeljila nagradu “Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba. Glavni cilj ove nagrade je isticanjem i promoviranjem životnih primjera odraslih polaznika različitih programa i oblika učenja potaknuti i motivirati sve građane/ke u Republici Hrvatskoj da se uključe u neki oblik učenja i obrazovanja. Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanom otvorenju Tjedna.
 
 
PROGRAM:
 
12:00 – 13:00 SVEČANO OTVORENJE TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA
Mjesto održavanja: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu
 

  • Pozdravni govori i svečano otvorenje

 

  • Dodjela nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba

 
13:00 – 13:30 STANKA
 
13:30 – 16:00 RADNI DIO DOGAĐANJA – OBILJEŽAVANJE  MEĐUNARODNOGA DANA PISMENOSTI
TRIBINA S NAZIVOM: TEMELJNE VJEŠTINE ČITANJA I PISANJA

 
13:30 – 13:55 prof. dr. sc. Dijana Vican, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa
Utjecaj NOK-a na obrazovanje odraslih
13:55 – 14:20 prof. dr. sc. Milan Matijević,
Znati i željeti učiti – važno andragoško obilježje pismenosti
14.20 – 14.45 Michelle Braš Roth, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje
Čitalačke kompetencije hrvatskih petnaestogodišnjaka u okviru PISA 2009 pokazatelja
14:45 – 15:10 STANKA U RADU
15:10 – 15:45 Iskustva ustanova za obrazovanje odraslih i polaznika
15:45 – 16:00 Pitanja, komentari i zaključci
MODERATOR: dr. sc. Tihomir Žiljak

 
NAGLAŠAVAMO: Informacije o događanjima u svakoj od županija/gradova možete pronaći na internetskoj stranici www.cjelozivotno–ucenje.hr u kategoriji Događanja unutar koje se nalazi mjesto, nadnevak i vrijeme održavanja te osoba za kontakt i institucija (nositelji aktivnosti).
 
Osoba za informacije i dodatne upite: voditelj projekta – Mario Vučić; T +385 (0)1 6274 608; e-pošta mario.vucic@asoo.hr; Radnička cesta 37b, 10 000 Zagreb.