Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Tjedan cjeloživotnog učenja

  Datum objave: 16. travnja 2011.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava se u Republici Hrvatskoj četvrti put, a treći ga put organizira Agencija za obrazovanje odraslih, sada Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Vijeća za obrazovanje odraslih.

Tjedan cjeloživotnog učenja 2009. godine obilježen je na nacionalnoj razini od 28. rujna do 2. listopada u 20 županija i Gradu Zagrebu te se provodio pod sloganom Dodaj znanje iskustvu! Obilježavanju Tjedna priključilo se više od 100 različitih institucija iz cijele države. Tjedan 2009. bio je uspješan nastavak obilježavanja Tjedna 2008. godine koji je proveden u četiri regionalna središta pod sloganom Uči i odluči! Aktivnosti su se provodile na sajmovima obrazovanja, okruglim stolovima, radionicama, predavanjima i sličnome.

Tjedan cjeloživotnog učenja 2010. provodit će se pod sloganom UKLJUČIMO S(V)E! od 8. do 15. rujna. Tjedan počinje obilježavanjem Međunarodnog dana pismenosti, koji se u svijetu obilježava od 1966. godine upravo na dan 8. rujna. Međutim, aktivnosti promocije cjeloživotnog učenja mogu se provoditi tijekom cijelog rujna.
 
Tjedan cjeloživotnog učenja i obilježavanje Međunarodnog dana pismenosti dio su mjera Programa gospodarskog oporavka Vlade Republike Hrvatske.
 
Obilježavanje Tjedna u Hrvatskoj poklapa se s Europskom godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, koju je proglasio Europski parlament u listopadu 2008. godine.

Zbog toga je tema vodilja ovogodišnjeg Tjedna potaknuti sudjelovanje u cjeloživotnom učenju, povećati svijest svih sudionika procesa obrazovanja, donositelja odluka  i cjelokupne javnosti o problemima koje određene društvene skupine imaju pri pristupanju tom procesu, predstaviti rješenja i primjere uspješnog uključivanja socijalno osjetljivih skupina stanovništva te potaknuti dalji razvoj aktivnosti usmjerenih na uključenje svih građana u proces cjeloživotnog učenja.

Neke skupine stanovništva naročito su socijalno osjetljive u pogledu isključenosti iz procesa obrazovanja – osobe s niskom razinom temeljnih vještina, osobe s posebnim potrebama, dugotrajno nezaposleni, pripadnici manjina i drugi. Mogući odgovor na taj problem pruža cjeloživotno učenje.

Ističemo da je moguće odabrati teme i provoditi aktivnosti prema Vašem području djelovanja.
 
Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici https://www.cjelozivotno-ucenje.hr