Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Faust Vrančić u rukama 101 državnog prvaka

  Datum objave: 23. ožujka 2011.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

U Zagrebu je 11. lipnja ove godine je u Grand salonu hotela International Agencija za strukovno obrazovanje po treći put dodijelila statue Faust Vrančić učenicima i učenicama srednjih strukovnih škola koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima iz strukovnih područja i strukovnih predmeta, a priznanja učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Priznanja su dobili i njihovi mentori.
 
Svečanosti su nazočili gđa Vesna Hrvoj-Šic, ravnateljica Uprave za srednje obrazovanje, i gosp. Ivan Turković, načelnik Odjela za strukovno obrazovanje – predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, gosp. Mile Živčić, v.d.ravnatelja Agencije za obrazovanje odraslih, te gđa Mirjana Berislavić, načelnica Odjela – stručna savjetnica u Sektoru za obrazovanje i mlade Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.
 
Pozdravni govor na ovoj svečanosti učenicima, njihovim mentorima te ravnateljima škola domaćina državnih natjecanja uputio je gosp. Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije:
 
Sve vas najsrdačnije pozdravljam u ime Agencije za strukovno obrazovanje i zahvaljujem vam što ste se odazvali da i svojom osobom i svojim stavom i svojom funkcijom i svojim imenom slavite i promovirate ČOVJEKA u učeniku, ČOVJEKA u tinejdžeru, ČOVJEKA u djetetu. Hvala vam što ste se priključili slavljenju svih vrijednosti koje mladi čovjek razvija u sebi slijedeći putove koje mu otvara naš odgojno-obrazovni sustav i u njemu naši nastavnici, stručni suradnici, ravnatelji – kao živi nositelji tog sustava i tih vrijednosti. Dragi naši mladi prijatelji – državni prvaci u znanjima i vještinama i dobitnici različitih međunarodnih nagrada i priznanja – posebno vas pozdravljam. Ovo je vaš dan, dan vaše slave, dan slave vaše ustrajnosti i upornosti u prihvaćanju i usvajanju svega vrijednoga, dan slave vašeg odnosa prema poslu, vašeg odnosa prema kolegicama i kolegama, vašeg odnosa prema vašim najvećim prijateljima – vašim roditeljima i vašim nastavnicima, ovo je dan vašeg uspjeha i pobjede, pobjede u dobru, pobjede u vrijednostima. Zato budite sretni i ponosni na sebe i na sve one koji su vam pomogli da se razvijete u punini vaše osobe. Agencija za strukovno obrazovanje vam otvara i otvarat će mogućnosti te stvarati uvjete za prezentaciju vaših znanja i vještina.
 
Čestitavši im na osvojenim nagradama i priznanjima, podsjetio je nazočne tko je i kakav je bio onaj čije ime nosi statua – Faust Vrančić, istaknuvši:
…Jer imate nešto zajedničko s našim šibenčaninom Faustom, koji je kao i vi bio vizionar, istraživač, izumitelj, težio za novim i drugačijim, želio više, bio promicatelj života. Želio je letjeti, dići se od zemlje i krša na kojem je rođen, doseći beskraj. Zbog toga je prije više od 400 godina, između svih svojih drugih djela, konstruirao i letjelicu u obliku padobrana. Zato budite ponosni što ste dobitnici nagrade Faust Vrančić.
 
Ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pozdravne riječi uputila je gđa Hrvoj-Šic naglasivši da su sva natjecanja bila organizirana besprijekorno, a da ova priznanja koja su danas dobili učenici mogu donijeti ili dodatne bodove pri upisu (ili čak izravan upis) na fakultet, ili pomoći pri ulasku u svijet rada – brzim zapošljavanjem. U ime ministra Fuchsa, cijeloga ministarstva i u svoje osobno ime uputila je svim dobitnicima iskrene čestitke.
 
Gđa Mirjana Berislavić je, u ime pročelnika Ureda i u svoje osobno ime, pozdravila nazočne, istaknuvši da će Ured i ubuduće pomoći na svaki mogući način te je svima zaželjela uspjeh u daljnjemu radu.
 
Učenici i učenice, njih 1222, od 130 000 učenika u srednjim strukovnim školama i u sustavu strukovnog obrazovanja, su se natjecali u 78 disciplina i na 7 smotri, a pripremalo ih je 788 mentora. Statuu je dobio 101 učenik – državni prvak.
 
Na svečanosti su uručena i priznanja 21 učeniku koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta.
 
U ime učenika – dobitnika statue ili priznanja – zahvalila je Lea Klečak, učenica Ekonomske i trgovačke škole iz Dubrovnika, koja je zahvalila MZOŠ-u i ASO-u na organizaciji natjecanja i mogućnosti da pokažu svoja znanja i umijeća, te dodala: „Nagrada “Faust Vrančić” što ste je na današnjoj svečanosti dodijelili učenicama i učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima iz strukovnih disciplina poticaj je svima nama da promičemo svoju struku i usavršavamo postignuta znanja i vještine – na dobrobit nas samih i našega gospodarstva.
 
A osvajači međunarodnih priznanja i nagrada poručuju – želja nam je i ubuduće uspješno predstavljati svoju domovinu i braniti hrvatske boje, uz zdušnu suradnji i strukovnih udruga!“
 
Svečanost je protekla u iznimno dobru, opuštenu raspoloženju, upotpunjenom nastupom trenutačnih i bivših učenika Glazbenog učilišta „Elly Bašić“.