Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Informalni sastanak ministara o poboljšanju kvalitete obrazovanja nastavnika

  Datum objave: 18. siječnja 2011.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Informalni sastanak ministara o poboljšanju kvalitete obrazovanja nastavnikaU Göteborgu je 23. i 24. rujna održan informalni sastanak ministara obrazovanja zemalja članica EU-a.
Hrvatsko je izaslanstvo predvodila dr.sc. Dijana Vican, državna tajnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a u izaslanstvu su bili gđa Ivana Bošnjak, savjetnica ministra,
i gđa Jelena Letica, pomoćnica ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje.

Tema ministarskog sastanka bio je sustav obrazovanja, usavršavanja i napredovanja nastavnika. U proteklih nekoliko godina
ova tema dobiva sve veću važnost na europskoj razini suradnje u obrazovanju, a razgovori ministara vođeni su na platformi Izjave Europske komisije i Rezolucije EU parlamenta o poboljšanju kvalitete sustava obrazovanja nastavnika. Obrazovanje i uloga nastavnika zasigurno će dobiti golemu važnost u budućem Programu razvoja obrazovanja i osposobljavanja, 2010-2020 koji je u pripremi. 

Na sastanku se od kolega ministara oprostio g. Jan Figel, povjerenik za obrazovanje i kulturu Europske komisije čija dužnost završava u listopadu ove godine.

Izjava EU komisije – Poboljšanje kvalitete obrazovanja nastavnika
Rezolucija EU parlamenta o poboljšanju kvalitete sustava obrazovanja nastavnika