Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Otvoren 7. Tjedan cjeloživotnog učenja

  Datum objave: 18. siječnja 2014.

Blagdanska čestitka

  21. prosinca 2023.

PRAKSA ZA NASTAVNIKE – 4. CIKLUS

  13. studenoga 2023.

UNESCO-UNEVOC foto natječaj

  8. kolovoza 2023.

Europska godina vještina

  10. ožujka 2023.

Blagdanska čestitka

  22. prosinca 2022.

Obavijest

  4. travnja 2022.

Blagdanska čestitka Agencije

  24. prosinca 2021.

Sretan Svjetski dan učitelja!

  5. listopada 2021.

Obavijest o primanju stranaka

  5. studenoga 2020.

Svečanim otvorenjem u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu je 30. rujna započeo 7. Tjedan cjeloživotnog učenja. Program svečanog otvorenja, koji je vodila Blaženka Leib, započeo je javljanjem regionalnih koordinatora koji su ukratko predstavili planirana događanja u Tjednu cjeloživotnog učenja u regijama za koje su oni zaduženi. Izravno javljanje regionalnih koordinatora, kao i prijenos uživo cijeloga svečanog otvorenja, ostvareno je u suradnji s CARNet-om.

Uslijedio je govor Dunje Seiter-Šverko, ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice, koja je istaknula obrazovne aktivnosti kao važan dio djelatnosti ove ustanove. Potom se nazočnima obratio Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, koji je posebice naglasio istaknutu ulogu što ju promocija cjeloživotnog učenja ima u radu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Zahvalio je predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću na pokroviteljstvu Tjedna cjeloživotnog učenja. Na svečanom otvorenju Predsjednika je predstavljala Zrinka Vrabec Mojzeš, osobna izaslanica i savjetnica za društvene djelatnosti. Ankica Nježić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta, koja je i službeno otvorila Tjedan cjeloživotnog učenja,  upozorila je na važnost cjeloživotnog učenja u kontekstu promjena s kojima se Hrvatska suočava ulaskom u Europsku uniju.

Nazočnima se potom obratio Gordan Kožulj, koji je uspostavom suradnje s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, postao prvi promotor cjeloživotnog učenja u Republici Hrvatskoj. Pritom je naglasio kako mu je upravo iskustvo stečeno tijekom športske karijere ukazalo na važnost neprestanog usavršavanja, rada na sebi i otvorenosti prema mogućnostima cjeloživotnog učenja.
U sklopu svečanog otvorenja Tjedna cjeloživotnog učenja dodijeljene su i nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba, koje se ove godine dodjeljuju po treći put, a ovogodišnji su dobitnici Vitomira Lončar, Tomislav Schneider i Marija Landripet. Skulpturu Maslačak znanja, koju su izradili štićenici Centra za rehabilitaciju Zagreb, uručio im je nacionalni promotor cjeloživotnog učenja za 2013. Gordan Kožulj.  Svi dobitnici istaknuli su kako ovu nagradu shvaćaju i kao poticaj za daljnje uključivanje u razne oblike učenja i obrazovanja.

Nakon svečanog otvorenja Tjedna cjeloživotnog učenja održano je predstavljanje nove Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije. Strategiju su, s naglaskom na cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih, predstavili prof. dr. sc. Neven Budak, predsjednik Nacionalnog operativnog tijela za izradbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, i prof. dr. sc. Tomislav Filetin, voditelj radne skupina za cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih.
 
Fotografije svečanog otvorenje možete pregledati ovdje.
Prezentacije s predstavljanja nove Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije:

Prošireni tekst Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije vezan uz cjeloživotno učenje i obrazovanje odraslih  (nelektoriran tekst, podložan promjenama nakon provedene javne rasprave)