Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

OBAVIJEST: DALJNJA UPUTA ZA PROVOĐENJE NASTAVE U FORMALNOM OBRAZOVANJU ODRASLIH

  Datum objave: 9. prosinca 2020.

OBAVIJEST: DALJNJA UPUTA ZA PROVOĐENJE NASTAVE U FORMALNOM OBRAZOVANJU ODRASLIH

 

S obzirom na najavu Vlade RH o prelasku srednjih škola na online nastavu od 14. prosinca 2020. godine, a temeljem upute Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano za provedbu nastave u sustavu obrazovanja odraslih, dostavljamo vam sljedeću uputu:

Ustanove za obrazovanje odraslih od 14. prosinca 2020. godine primijenit će model održavanja nastave (A, B ili C)  jednak modelu koji će primijeniti srednje škole na području županije u kojoj djeluje ustanova.

Slijedom navedenoga, do daljnjeg postupate u skladu s ranije dostavljenim uputama i modelima izvedbe nastave (A, B, C), objavljenim na internetskim stranicama Agencije te upućene ustanovama e-poštom 9. listopada 2020. godine, a koje se odnose na ustanove za obrazovanje odraslih koje provode formalne programe obrazovanja odraslih te napominjemo kako nad provedbom neformalnih tečajeva nemamo nadležnost.

Naglašavamo da je potpuna odgovornost rada ustanove na ravnatelju koji je dužan postupati u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama ovisno o kojem području Hrvatske je riječ, odnosno u skladu s uputama i mjerama stožera civilne zaštite i epidemiološke službe na području županije u kojoj djeluje ustanova.

Ukoliko prelazite na online provedbu nastave (MODEL B i C) odobrenih, formalnih programa obrazovanja odraslih, potrebno je dostaviti, raspored održavanja online nastave,  pristupne podatke/poveznicu putem koje Agencija može pristupiti izvođenju nastave te izvješća o održanoj nastavi i vrednovanju na elektroničku adresu progimis@asoo.hr.

 

Prethodne upute možete pronaći ovdje, kao i obrasce za izvještavanje:

https://www.asoo.hr/2020/09/15/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-covid-19-za-daljnje-provodenje-nastave-u-obrazovanju-odraslih/

https://www.asoo.hr/2020/10/14/upute-ustanovama-o-mogucnostima-izvodenja-on-line-teorijskoga-dijela-nastave-u-situacijama-vezanim-za-posebne-uvjete-povezane-s-covid-19/

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih