Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

  Datum objave: 7. rujna 2020.

Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

 

Pozivamo Vas da se i ove godine uključite u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju,  a čija Nacionalna kontakt točka u Hrvatskoj je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Godišnja manifestacija Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju tijekom koje od ožujka do prosinca ove godine lokalne i nacionalne organizacije predstavljaju najbolje prakse u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (SOO), obilježit će se središnjim događanjem od 9. do 13. studenoga 2020. u Berlinu. Budući da SOO ljudima pruža vještine neophodne za kvalitetan privatni i profesionalni život, u Europi se kroz godinu u sklopu te manifestacije održava stotine manjih događanja.

Nakon pet godina ova je manifestacija prerasla u platformu za razmjenu iskustava brojnih dionika SOO-a diljem Europe i šire. Trenutačno se u okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju odvijaju 222 partnerska događanja u 27 zemalja, a u njima sudjeluje više od 628.000 ljudi.

Postoje tri načina kako se možete uključiti u širenje poruke o važnosti SOO-a za privatni i profesionalni život.

 

Registrirajte događanje
Ako organizirate događanje odnosno aktivnost na temu promocije SOO-a, jednostavno ih možete registrirati preko službene internetske stranice Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime će dobiti potreban publicitet u društvenim medijima, biltenima i videozapisima. Osim toga, prilikom registracije dobit ćete promotivne materijale i alate potrebne za online promidžbu događanja odnosno aktivnosti.
Preporučuje se organizacija digitalnih aktivnosti poput webinara, digitalnih medijskih kampanja, online sajmova karijera.

 

Podijelite svoje iskustvo
Ne propustite podijeliti s drugima uspješne priče o tome kako SOO poboljšava živote pojedinaca i njihovih zajednica. Inspiraciju možete pronaći u pričama koje se nalaze na stranicama Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a neke od njih dolaze iz Hrvatske.

 

Prijavite se za Nagrade za izvrsnost
Nagrade za izvrsnost odlična su prilika da predstavite svoju organizaciju ili dodatno promovirate strast i predanost SOO-u. Nagradom se odaje priznanje predanim osobama, organizacijama i izvanrednim projektima te se nagrađuje njihov izniman rad. Ove godine, gdje je to moguće (ovisno o kategoriji dodjele), dodijelit će se bonus nagrada onim projektima i aktivnostima koji su u skladu s jednim od prioriteta Europske komisije za razdoblje 2019. – 2024.: Europski zeleni sporazum ili Digitalna Europa. Također, zbog pandemije koronavirusa predviđena je i specijalna nagrada za one koje su na inovativan način provodili ili osmislili nastavu na daljinu i e-učenje za strukovnjake.

 

Podsjećamo i kako je u okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju do 15. rujna otvoren natječaj CEDEFOP-a za originalnu fotopriču na temu „Strukovno obrazovanje i osposobljavanje: tvoja priča o zelenim ili digitalnim vještinama”, na kojem je prošle godine hrvatska škola ostvarila zapažen uspjeh.