Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

BequalApp: Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work Based Learning

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sudjeluje kao partner na projektu BequalApp: Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work Based Learning u sklopu Erasmus+ programa, Ključne aktivnosti 2 – suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse: suradnje među ustanovama kroz aktivnosti Strateških partnerstava za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 256.220,00 Eura, a razdoblje provedbe je od 1. listopada 2018. godine do 30. rujna 2020. godine.

Projekt se temelji na prepoznatim vrijednostima naukovanja i drugih oblika UTR-a istaknutima u prioritetnim politikama obrazovanja Europske komisije i zemalja članica EU. Glavni cilj projekta je podići svijest o vrijednosti naukovanja i drugih oblika učenja temeljenog na radu poput stažiranja i pripravništva putem razvoja platforme i online alata za ocjenjivanje prema referentnim vrijednostima (benchmarking) osiguravanja kvalitete u naukovanjima i učenju temeljenom na radu.

Uz opće ciljeve, projektom su određeni i specifični ciljevi, i to: razvoj okvira za osiguravanje kvalitete za naukovanje i učenje temeljeno na radu za ustanove za SOO i poslodavce; razvoj i testiranje upitnika za samovrednovanje za ustanove za SOO i poslodavce; razvoj i održavanje višejezične online platforme o osiguravanju kvalitete u naukovanjima i UTR s različitim resursima, dokumentima, člancima i audiovizualnim materijalima te primjerima dobre prakse; razvoj 2 online alata za određivanje referentnih vrijednosti za naukovanje i UTR namijenjene ustanovama za SOO i poslodavcima pomoću kojih će korisnici moću usporediti svoj učinak s drugim ustanovama sličnog profila u svojoj ili drugim europskim zemljama, učiti jedni od drugih i kontinuirano promicati kvalitetu naukovanja i UTR-a; razvoj Bequal.app značke za ustanove za SOO i poslodavce (tvrtke).

Ciljane skupine su ustanove za SOO (srednje škole i druge ustanove koje pružaju programe početnog i kontinuiranog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja) i tvrtke koje omogućuju UTR.
Koordinator projekta je Industrijska i obrtnička komora Kaunas iz Litve, a ostali partneri dolaze iz Belgije, Grčke, Hrvatske, Italije, Njemačke i Slovenije i odnose se na regulatorne ustanove u području strukovnog obrazovanja, predstavnike poslodavaca, konzultantske i obrazovne ustanove te ustanove s područja visokog obrazovanja. Uz Agenciju, nacionalni partner u projektu je i Hrvatska obrtnička komora.

Višejezična plaftorma Bequal.app nalazi se na adresi http://www.bequalapp.eu.

DOKUMENTI

Letak projekta

  pdf   (800,10 KB)

NAŠI
PROJEKTI

World Skills Croatia
EPALE
PIAAC
refernet.hr
qavet.hr
O NAMA

Osnivač Agencije je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja
ministarstvo mjerodavno za poslove obrazovanja.

Djelatnost Agencije su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.


Radno vrijeme Agencije:
8:00 do 17:00 sati

Radno vrijeme Pisarnice (sa strankama):
od 9:00 do 16:00 sati

KONTAKT INFORMACIJE

ASOO - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

  Garićgradska ul. 18, 10000 Zagreb

  +385 1 62 74 666

  +385 1 62 74 606

  ured@asoo.hr


MATIČNI BROJ: 02650029

OIB: 40719411729