Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

BequalApp: Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work Based Learning

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih sudjelovala je kao partner na projektu “BequalApp: Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work Based Learning” u sklopu Erasmus+ programa, Ključne aktivnosti 2 – suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse: suradnje među ustanovama kroz aktivnosti Strateških partnerstava za strukovno obrazovanje i osposobljavanje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 256.220,00 Eura, a razdoblje provedbe je od 1. listopada 2018. godine do 30. rujna 2020. godine.

Glavni cilj projekta:

Projekt se temelji na prepoznatim vrijednostima naukovanja i drugih oblika UTR-a istaknutima u prioritetnim politikama obrazovanja Europske komisije i zemalja članica EU. Glavni cilj projekta je podići svijest o vrijednosti naukovanja i drugih oblika učenja temeljenog na radu poput stažiranja i pripravništva putem razvoja platforme i online alata za ocjenjivanje prema referentnim vrijednostima (benchmarking) osiguravanja kvalitete u naukovanjima i učenju temeljenom na radu.

Uz opće ciljeve, projektom su određeni i specifični ciljevi, i to:

  • razvoj okvira za osiguravanje kvalitete za naukovanje i učenje temeljeno na radu za ustanove za SOO i poslodavce
  • razvoj i testiranje upitnika za samovrednovanje za ustanove za SOO i poslodavce
  • razvoj i održavanje višejezične online platforme o osiguravanju kvalitete u naukovanjima i UTR s različitim resursima, dokumentima, člancima i audiovizualnim materijalima te primjerima dobre prakse
  • razvoj 2 online alata za određivanje referentnih vrijednosti za naukovanje i UTR namijenjene ustanovama za SOO i poslodavcima pomoću kojih će korisnici moći usporediti svoj učinak s drugim ustanovama sličnog profila u svojoj ili drugim europskim zemljama
  • učiti jedni od drugih i kontinuirano promicati kvalitetu naukovanja i UTR-a; razvoj Bequal.app značke za ustanove za SOO i poslodavce (tvrtke).

Ciljana skupina:

Ciljane skupine su ustanove za SOO (srednje škole i druge ustanove koje pružaju programe redovitog i kontinuiranog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja) i tvrtke koje omogućuju UTR. Koordinator projekta je bila Industrijska i obrtnička komora Kaunas iz Litve, a ostali partneri dolaze iz Belgije, Grčke, Hrvatske, Italije, Njemačke i Slovenije i odnose se na regulatorne ustanove u području strukovnog obrazovanja, predstavnike poslodavaca, konzultantske i obrazovne ustanove te ustanove s područja visokog obrazovanja. Uz Agenciju, nacionalni partner u projektu je bila i Hrvatska obrtnička komora.

Višejezična plaftorma Bequal.app nalazi se na adresi: https://www.bequalapp.eu.

DOKUMENTI

Letak projekta

  pdf   (800,10 KB)