Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Obavijest o provedbi natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2020./2021.

  Datum objave: 17. rujna 2020.

Obavijest o provedbi natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2020./2021.

 

Poštovani ravnatelji i nastavnici, dragi učenici/natjecatelji,

započela je nova školska godina u kojoj smo suočeni s novim načinom organizacije rada škola i odgojno-obrazovnih aktivnosti. Nakon što smo, zbog epidemije COVID-19 bolesti, morali u prošloj školskoj godini otkazati planirano Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills 2020., a zbog posebnosti naših natjecanja nismo u mogućnosti organizirati ga retrogradno.

Stoga smo pristupili organizaciji novog natjecanja u školskoj godini 2020./2021. Sukladno trenutnim okolnostima u planu je održavanje natjecanja u hibridnom modelu, pri čemu će dio natjecanja biti isključivo online (i izlučna i državno natjecanje), a dio će biti uživo. Naš plan je da se državno natjecanje, za discipline koje će biti uživo održe, ponovno na jednom mjestu – prilagođeno i uzevši u obzir epidemiološku situaciju.

Kako bismo izbjegli mjesece kad se, prema najavama epidemiologa, očekuje možebitni veći broj slučajeva COVID-19 i drugih respiratornih bolesti, odlučili smo pomaknuti vrijeme održavanja natjecanja.

Trenutni okvirni raspored natjecanja je:

  • Školska natjecanja – siječanj/ veljača 2021. godine
  • Izlučna natjecanja (na razini škole u disciplinama gdje nema međužupanijskih natjecanja, te međužupanijska natjecanja) – ožujak 2021. godine
  • Državno natjecanje – svibanj 2021. godine

Konačan raspored ovisit će naravno od razvoja epidemiološke situacije te će Agencija sukladno tome revidirati i prilagođavati format i raspored natjecanja, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

S iskrenom nadom da se vidimo na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021. srdačno vas pozdravljamo!