Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

EPALE 2019.- 2020.

Temeljem izravnog poziva Europske komisije, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih po četvrti put obavlja ulogu nacionalne službe za podršku (National support service – NSS) za platformu EPALE u Republici Hrvatskoj. Projekt traje 24 mjeseca, započeo je 1. siječnja 2019. godine, a traje do 31. prosinca 2020. godine. Vrijednost projekta iznosi 193.596,94 EUR. Glavni cilj projekta je promocija platforme EPALE na način da se nastoji približiti široj zajednici obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj tako da ih se motivira da postanu aktivni članovi višejezične, dinamične i interaktivne platforme koju čini zajednica stručnjaka u obrazovanju odraslih. Ciljne skupine nacionalnoga projekta su ustanove koje provode i formalno i neformalno obrazovanje odraslih, nastavnici, znanstvenici, novinari, predstavnici javnih institucija itd.

Ključne aktivnosti projekta odnose se na unaprjeđenje platforme izradom i prijevodom niza korisnih sadržaja, organizacijom promotivnih aktivnosti na raznim događanjima i informiranje potencijalnih korisnika o mogućnostima EPALE-a, aktivnu suradnju s partnerima i dionicima na nacionalnoj i europskoj razini te aktivnu komunikaciju sa središnjom službom za podršku (CSS). Niz promotivnih aktivnosti platforme EPALE nastoji motivirati što veći broj stručnjaka u obrazovanju odraslih da – stvaranjem i objavljivanjem kvalitetnoga sadržaja na platformi te njihovim korištenjem u profesionalnom usavršavanju – doprinesu razvoju i održavanju platforme. Navedene aktivnosti prati izrada EPALE promotivnih filmova, dva godišnja newslettera o provedenim aktivnostima, promotivnih materijala te promocija EPALE na društvenim mrežama i slično.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je 11. izdanje newslettera „EPALE HRVATSKA“.
Newsletter je izrađen i objavljen u sklopu projekta „EPALE Nacionalna služba za podršku za Republiku Hrvatsku“ te sadrži glavne informacije o projektu EPALE, pregled proteklih projektnih aktivnosti, suradnju projekta EPALE s drugim projektima u nadležnosti Agencije i međunarodnu suradnju te najavu budućih aktivnosti. EPALE newsletter možete pronaći ovdje .

 

Više informacija o platformi EPALE dostupno je na stranici: ec.europa.eu/epale