Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Skills in metal and electro industry – skillME

Agencija je u sklopu programa Erasmus+ bila partner na projektu “Skills in metal and electro industry – skillME” kojemu je glavni cilj bio identificirati nesrazmjer između postojećih i potrebnih vještina u elektro i metalnom sektoru, kreirati kurikulume koji će premostiti otkrivene nedostatke te integrirati stvorene kurikulume u nacionalne kvalifikacijske okvire država iz kojih dolaze partneri sudionici projekta s ciljem osiguravanja istih principa rada i ishoda učenja kako bi se potaknula mobilnost.

Koordinator projekta bila je Gospodarska zbornica Slovenije, a partneri su bili iz Slovenije, Slovačke, Latvije te Hrvatske. Iz svake zemlje sudjelovala su tri tipa partnerskih institucija – regulatorne ustanove u području strukovnog obrazovanja, predstavnici poslodavaca te strukovne škole. Uz ASOO nacionalni partneri u projektu bili su Hrvatska udruga poslodavaca i Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića.

U svojoj suštini, trogodišnji skillME projekt imao je za cilj dugoročno poboljšati kompetencije metalne i elektro industrije. Zato mu je zadatak bio ne samo odrediti najnovije i najraširenije nedostatke u vještinama, nego i identificirati područja kompetencija koje će biti najtraženije u budućnosti. Kao rezultat, projekt će pojačati kompetencije u ciljanim industrijama, odrediti ishode učenja strukovnih treninga koji će biti usporedivi i dostupni za članice EU te potaknuti mobilnost vježbenika i radnika.

Trajanje projekta je od 1. studenoga 2014. do 31. listopada 2017. godine, a ukupne je vrijednosti 554.258,00 EUR.

Više informacija je dostupno na službenoj web stranici projekta: https://www.gzs.si/skill-me.

DOKUMENTI

Letak o projektu SkillME

  pdf   (2,06 MB)