Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Skills in metal and electro industry – skillME

Agencija je u sklopu programa Erasmus+ bila partner na projektu ‘Skills in metal and electro industry – skillME’ kojemu je glavni cilj bio identificirati nesrazmjer između postojećih i potrebnih vještina u elektro i metalnom sektoru, kreirati kurikulume koji će premostiti otkrivene nedostatke te integrirati stvorene kurikulume u nacionalne kvalifikacijske okvire država iz kojih dolaze partneri sudionici projekta s ciljem osiguravanja istih principa rada i ishoda učenja kako bi se potaknula mobilnost.

Koordinator projekta bila je Gospodarska zbornica Slovenije, a partneri su bili iz Slovenije, Slovačke, Latvije te Hrvatske. Iz svake zemlje sudjelovala su tri tipa partnerskih institucija – regulatorne ustanove u području strukovnog obrazovanja, predstavnici poslodavaca te strukovne škole. Uz ASOO nacionalni partneri u projektu bili su Hrvatska udruga poslodavaca i Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića.

U svojoj suštini, trogodišnji skillME projekt imao je za cilj dugoročno poboljšati kompetencije metalne i elektro industrije. Zato mu je zadatak bio ne samo odrediti najnovije i najraširenije nedostatke u vještinama, nego i identificirati područja kompetencija koje će biti najtraženije u budućnosti. Kao rezultat, projekt će pojačati kompetencije u ciljanim industrijama, odrediti ishode učenja strukovnih treninga koji će biti usporedivi i dostupni za članice EU te potaknuti mobilnost vježbenika i radnika.

Trajanje projekta je od 1. studenoga 2014. do 31. listopada 2017. godine, a ukupne je vrijednosti 554.258,00 EUR.

Više informacija je dostupno na službenoj web stranici projekta: http://www.gzs.si/skill-me.

DOKUMENTI

Letak o projektu SkillME

  pdf   (2,06 MB)

NAŠI
PROJEKTI

World Skills Croatia
EPALE
PIAAC
refernet.hr
qavet.hr
O NAMA

Osnivač Agencije je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja
ministarstvo mjerodavno za poslove obrazovanja.

Djelatnost Agencije su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.


Radno vrijeme Agencije:
8:00 do 17:00 sati

Radno vrijeme Pisarnice (sa strankama):
od 9:00 do 16:00 sati

KONTAKT INFORMACIJE

ASOO - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

  Garićgradska ul. 18, 10000 Zagreb

  +385 1 62 74 666

  +385 1 62 74 606

  ured@asoo.hr


MATIČNI BROJ: 02650029

OIB: 40719411729