Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

2B – DIGITAL: Inclusive digital learning to reduce early leavers in VET

Projekt se financira iz programa Erasmus+, KA2 – Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices: KA226 Partnerships for Digital Education Readiness.

Budžet:
192.077,00 EUR

Razdoblje provedbe:
1.03.2021. – 28.2.2023. (24 mjeseca)

Prijavitelj i nositelj projekta:

  • Accion Contra el Hambre (ACH, Španjolska)

Partneri:

  • Bantani Education (BE, Begija), neprofitna organizacija
  • Nacionalni centar za obrazovanje (VISC, Latvija)
  • IBOX (Španjolska)
  • Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO, Hrvatska)

Glavni cilj
Podržati nastavnike u SOO-u da pruže potpuno on-line i digitalni itinerar koji osigurava razvoj emocionalnih i transverzalnih kompetencija učenika kojima prijeti odustajanje, kako bi se povećao angažman tih učenika u sve dinamičnijem i digitalnom obrazovnom sustavu, na tržištu rada i u društvu. Projektom će se razviti inkluzivna metodologija, u kojoj će se nalaziti predstavnici različitih dionika koji će biti angažirani u svim fazama projekta.

Specifični ciljevi
Zajednički okvir transverzalnih kompetencija povezanih s digitalnim kompetencijama, ključnim za angažman u obrazovanju i zapošljavanju u stvarnom digitalnom društvu. Digitalni set alata za razvoj transverzalnih vještina studenata SOO-a kojima prijeti odustajanje od školovanja. Otvoreni MOOC za nastavnike TVET-a o provedbi digitalnog tečaja. Internetski alat za procjenu vještina i metodologija za identificiranje, razvoj i evaluaciju online transverzalnih vještina.

Ciljne skupine
Učenici nižih i viši razreda u SOO-u, obrazovna zajednica kao što su nastavnici u SOO-u, školski administratori, stručnjaci u strukovnom obrazovanju, mentori i tvrtke kao i učenici koji se suočavaju s poteškoćama u nastavku obrazovanja i u riziku su od napuštanja srednjoškolskog obrazovanja.

 

Mrežna stranica projekta: HOME – 2BDigital 

Društvene mreže:

Facebook 2bdigital Project

Youtube 2BDigital Project