VET@HOME – Piloting Virtual Practical Trainings for Culinary Arts VET
Održan XI. Međunarodni andragoški simpozij
2. ožujka 2023.
Zatvorene su prijave za XI. Međunarodni andragoški simpozij (22. do 24. veljače 2023. godine u Splitu)
23. siječnja 2023.
Službeno je otvoren 16. Tjedan cjeloživotnog učenja
29. rujna 2022.
16. Tjedan cjeloživotnog učenja
22. rujna 2022.
Erasmus + projekt Pilotiranje virtualnog praktičnog tečaja za kuharstvo u strukovnom obrazovanju (VET@HOME), dobiven je unutar posebnog poziva Ključne aktivnosti 2: Partnerstva za spremnost na digitalno obrazovanje u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, kao odgovor na probleme s kojima se suočava sektor ugostiteljstva i turizma zbog izostanka mogućnosti održavanja praktične nastave u kuharstvu uslijed pandemije COVID-19. Kroz projekt će se izraditi mrežna platforma kojom će se pružateljima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja omogućiti praktična nastava za kulinarstvo prilagođena standardima rada u post-pandemijskom razdoblju.
Iznos dodijeljenih sredstava
140,963.00 EUR
od čega Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih 20.864,00 EUR
Razdoblje provedbe
01.03.2021. – 30.10.2022. (20 mjeseci)
Prijavitelj i nositelj projekta
International College Ltd. , Bugarska
Partneri
• Proandi – Consultores Associados, Lda (ProAndi, Portugal)
• FORMACION Y ASESORES EN SELECCIÓN Y EMPLEO SL (FASE, Španjolska)
• COMMUNITY DEVELOPMENT INSTITUTE (CDI, Sjeverna Makedonija)
• Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO, Hrvatska)
• Leantick Ltd., Bugarska
Glavni cilj
Opći cilj VET @ HOME je ojačati sposobnost strukovnih institucija da pruže visokokvalitetno, inkluzivno digitalno obrazovanje u kulinarstvu, prilagođeno standardima rada nakon COVID19.
Specifični ciljevi
– pilotirati izrađeni nastavni plan i program u trajanju od tri dana u Bugarskoj za stručnjake u SOO-u
– izraditi model nastavnog plana za virtualne tečajeve praktičnog osposobljavanja u strukovnom obrazovanju za zanimanje “Kuhar”
– izraditi mrežnu platformu za virtualno izvođenje praktične nastave za djelomičnu kvalifikaciju za zanimanje “Kuhar”
– izraditi i uputiti dionike u SOO-u u korištenje zajedničkih protokola i smjernica za korištenje virtualnih izvora u nastavi
Ciljne skupine
Pružatelji strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO), mentori i nastavnici za praktičnu obuku i mentori u tvrtkama, učenici u SOO-u te institucije koje reguliraju strukovno obrazovanje.
PODIJELI SADRŽAJ