Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

UNESCO Međunarodne nagrade za pismenost

  Datum objave: 8. svibnja 2018.

UNESCO je otvorio poziv na dostavu prijava za Međunarodne nagrade za pismenost 2018. godine čija je ovogodišnja tema „Pismenost i razvoj vještina“.

Svake godine od 1967. godine, UNESCO Međunarodne nagrade za pismenost (International Literacy Prizes) nagrađuju izvrsnost i inovaciju u području pismenosti diljem svijeta s ciljem promocije efikasne i inovativne prakse te poticanja razvoja dinamičnih pismenih društava. Nagrada se dodjeljuje pojedincima, nevladinim organizacijama i vladama, a ovom nagradom je dosad nagrađeno 485 projekata diljem svijeta.

Trenutno postoje 2 UNESCO Međunarodne nagrade za pismenost. UNESCO Kralj Sejong međunarodnu nagradu čine 2 nagrade za pismenost s posebnim fokusom na razvoj i upotrebu obrazovanja i osposobljavanja za pismenost na materinjem jeziku dok UNESCO Konfucije nagradu za pismenost čine 3 nagrade te se fokusira na pismenost za odrasle osobe koje žive u ruralnim područjima i mlade izvan školskog sistema s posebnim naglaskom na žene i djevojke.

Prijava kandidata se vrši preko online platforme, a rok za prijavu je 17. lipnja 2018. godine.

Dodatne informacije o nagradama,  kriterijima za izbor kandidata, uvjetima i načinu prijave kandidata možete pronaći na sljedećem linku.