Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Agencija u 2019. godinu ulazi s dva nova Erasmus+ projekta

  Datum objave: 7. prosinca 2018.

Od 1. studenoga 2018. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) sudjeluje kao partner u dva nova Erasmus+ projekta u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Projekt Poboljšanje vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (Improving Skills in Vocational Education and Training – ImproVET) provodi se uz potporu programa Erasmus+, ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika. Kroz projekt će se razviti nova zajednička kvalifikacija za strojarskog tehničara na temelju prethodne analize kvalifikacijskih okvira u Hrvatskoj i Sloveniji za predmetni sektor, istraživanja potreba poslodavaca i tržišta rada i izrade standarda zanimanja, smjernica za razvoj zajedničke kvalifikacije i profila kvalifikacije te razvoja zajedničkog kurikuluma za strojarskog tehničara koji će obuhvaćati učenje temeljeno na radu i prilike za mobilnost uz pripadajuće standarde vrednovanja. Vrijednost projekta iznosi ukupno 448.172,00 eura, a razdoblje provedbe projekta traje od 1. studenoga 2018. do 31. listopada 2020.

Projekt BequalApp: Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work Based Learning također je sufinanciran iz Erasmus+ programa, ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse. Glavni cilj projekta je podići svijest o vrijednosti naukovanja i drugih oblika učenja temeljenog na radu poput stažiranja i pripravništva putem razvoja platforme i online alata za ocjenjivanje prema referentnim vrijednostima (benchmarking) osiguravanja kvalitete u naukovanjima i učenju temeljenom na radu.  Ukupna vrijednost projekta iznosi 256.220,00 eura, a razdoblje provedbe je od 1. studenoga 2018. do 30. rujna 2020.

Više informacija o projektima dostupno je na poveznici.