Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA – NA ČETIRI DOGAĐANJA SUDJELOVALO VIŠE OD 1600 NASTAVNIKA

  Datum objave: 20. ožujka 2020.

DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA – NA ČETIRI DOGAĐANJA SUDJELOVALO VIŠE OD 1600 NASTAVNIKA

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Šibeniku je od 4. do 6. ožujka 2020. godine uspješno organizirala 4. Dane strukovnih nastavnika na kojima je sudjelovalo 420 nastavnika. S ovim brojem ukupno su na četiri puta održanim Danima strukovnih nastavnika potpuno besplatno sudjelovala 1683 nastavnika.
Nakon prethodna tri puta uspješno održanih Dana strukovnih nastavnika ovim stručnim skupom Agencija nastavlja s organiziranjem najvećeg skupa strukovnih nastavnika u Republici Hrvatskoj, a sve u svrhu njihova stručnog osnaživanja, isticanjem uloge nastavnika te podizanja društvenog ugleda nastavnika strukovnih predmeta, a time i promocije sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
Sudionike je u ime domaćina pozdravio Mile Živčić, v. d. ravnatelja Agencije, a događanje je – u ime ministrice znanosti i obrazovanja – svečano otvorio njezin glavni savjetnik dr. sc. Marko Košiček.
Važno je naglasiti da je Agencija samo za ova četiri velika događanja u protekle dvije godine utrošila više od 6 milijuna kuna. Agencija je pokrila sve troškove organizacije, koji uključuju troškove smještaja i prehrane sudionika, organizirana autobusnoga prijevoza i predavača.
Ovaj događaj, kao i niz drugih usavršavanja namijenjenih sustavu strukovnog obrazovanja, Agencija je organizirala u okviru ESF-ova projekta „Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta“ koji se financira iz ESF-ova Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Ovo događanje je okupilo 420 nastavnika i 24 predavača, održana su 44 predavanja i radionice koje su vodili istaknuti nacionalni stručnjaci i predavači, a pokrila su različite zajedničke i stručne teme unutar svakog obrazovnoga sektora. Kroz tri plenarna i pet zajedničkih općih predavanja nastavnici su imali prigodu poslušati novosti i aktualne teme u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te upoznati se s ostalim aktivnostima što ih Agencija i nadležno ministarstvo provode u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.
Ovo je za strukovne nastavnike bila i jedinstvena prigoda za razvoj profesionalnih kompetencija te za povezivanje s kolegama iz drugih dijelova Hrvatske, kao i razmjenu dobrih ideja i praksi, a s druge, pak, strane Agencija kroz ovu aktivnost, u skladu s propisanim ovlastima i razvojnim planovima, pruža podršku nastavnicima strukovnih predmeta te osigurava kvalitetne mogućnosti za jačanje njihovih kompetencija.
Nadamo se da će se – na krilima pozitivne energije upravo održanih 4. Dana strukovnih nastavnika – i ubuduće nastaviti organizacija sličnih aktivnosti, sve na dobrobit nastavnika zaposlenih u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.


NAŠI
PROJEKTI

World Skills Croatia
EPALE
PIAAC
refernet.hr
qavet.hr
O NAMA

Osnivač Agencije je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja
ministarstvo mjerodavno za poslove obrazovanja.

Djelatnost Agencije su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.


Radno vrijeme Agencije:
8:00 do 17:00 sati

Radno vrijeme Pisarnice (sa strankama):
od 9:00 do 16:00 sati

KONTAKT INFORMACIJE

ASOO - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih

  Garićgradska ul. 18, 10000 Zagreb

  +385 1 62 74 666

  +385 1 62 74 606

  ured@asoo.hr


MATIČNI BROJ: 02650029

OIB: 40719411729