Prijeđite na glavni sadržaj

  PODIJELI SADRŽAJ

Europska komisija objavila je javni poziv za prijavu za nagradu Jan Amos Comenius koja se dodjeljuje za visokvalitetno učenje o Europskoj Uniji

  Datum objave: 11. prosinca 2019.

Pozivamo strukovne škole da se prijave za nagradu Jan Amos Comenius, temeljem javnog poziva koji je objavila Europska komisija. Nagrada se dodjeljuje za visokokvalitetno učenje o Europskoj Uniji. Nagrada će se dodijeliti srednjim školama koje na inspirativan i kreativan način educiraju svoje učenike o Europskoj Uniji. Takvo priznanje omogućit će prepoznatljivost i vidljivost nagrađenih škola u svim zemljama članicama i naglasit će važnost poučavanja i učenja o Europskoj uniji od najranije dobi. Nagrada će predstaviti inspirativne metode poučavanja koje aktivno angažraju učenike u učenju o Europskoj uniji i pomoći će u širenju dobrih praksi.

Nagrada od 8.000 EUR dodijelit će se u 28 europskih srednjih škola, po jedna za svaku od zemalja članica Unije.

Javni poziv otvoren je za škole razine ISCED 2 i ISCED 3 koje se nalaze u Europskoj Uniji. Nagrada se ne dodjeljuje pojedinačnim nastavnicima.
Rok za prijavu je  6. veljače 2020. do 17 sati.

Pravila natječaja su objavljena na engleskom jeziku, a uskoro će biti objavljena i na svim službenim jezicima Unije. Prijaviti se možete isključivo preko službene stranice.

Tekst natječaja, prijavni obrazac kao i učestala pitanja i odgovore pogledajte na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2Pz4Ggi